UWC – Skolen for deg som vil møte hele verden

United World Colleges (UWC) er en videregående skole for deg som vil møte mennesker fra hele verden, være selvstendig og som bryr seg om lokale og globale utfordringer vi står ovenfor i dag.

UWCs mål er å bruke utdanning til å samle mennesker, nasjoner og kulturer for fred og en bærekraftig fremtid. Dette gjøres ved at du tar vg2 og vg3 sammen med 200 ungdommer fra hele verden. Dere lærer, spiser, reiser, danser, gjør sport, lager kunst, og lever sammen.

Lærerne på UWC er engasjerte og med mye morsom erfaring. UWC gir deg en utdanning som kvalifiserer deg til universiteter over hele verden (inkludert Norge). Skolene startet og er med å utvikle International Baccalaureate (IB) som er skolesystemet som brukes og internasjonalt annerkjent.

Når du er på UWC bor du med de andre elevene på internat og får mat i kantina hver dag. I tillegg er det mulig å lage mat i egne kjøkken.

UWC er en glimrende mulighet for deg som vil ut i verden, men vil ha noe mer enn vanlig utveksling. Med UWC bor du i ett land, men sammen med opp til nasjonaliteter.

Skoler i 18 land

UWC har skoler i 18 land og vi sender totalt 40 elever fra Norge fordelt på 14 av de. Armenia, Bosnia-Hercegovina, Canada, Costa Rica, eSwatini, Hong Kong, India, Italia, Japan, Tanzania, Tyskland, Nederland, USA, Norge, og Wales. Utforsk skolene.

Kan jeg søke?

Hvis du er 16-18 år og går på skole i Norge kan du nok søke. Hvis dette ikke er deg kan du se om du likevel er kvalifisert her.

Alt du trenger å vite om søknaden

Søknadsprosessen består av en skriftlig del og et intervju.

Søknaden består av 4 tekster, 3 på engelsk og 1 på norsk. Hvor hver av de er på maksimalt 50, 250, 750, og 250 ord. Når du sender inn søknadsskjemaet legger du ved karakterer og diverse informasjon om deg selv. Det er ingen streng karaktergrense for å komme inn på UWC.

Søknaden din blir evaluert og du kan bli kalt in til intervju. Intervjuet er 20 minutter langt og vi spør deg om deg, din motivasjon, hva du har gjort og hva du vil gjøre.

Søknadsfristen er 25. januar hvert år!

Søknadsskjema finner du her!

UWC er billigere enn utveksling

UWC koster ca. 40 000 kroner i året og er derfor billigere enn de fleste utvekslingsmuligheter. Hvis prisen er utfordrende for deg og familien har vi muligheter for behovsprøvd stipend for å dekke deler eller hele beløpet.

Hvis UWC er noe som frister anbefales det på det sterkeste av norske elever som tok slutten av videregående på UWC helt tilbake til 1964!

Lykke til med søknaden!

Kanskje du er interessert i dette…