UWC-dagen 2020

21. September er den internasjonale fredsdagen, men også UWC-dagen. På denne spesielle dagen skulle både UWC-bevegelsen og UWC verdiene feires. 

I år inviterte UWC Norge elever, alumni og andre støttespillere for å feire UWC-dagen og reflektere over hva vi kan oppnå ved å stå samlet. Årets tema for UWC-dagen var nemlig “United We Can”. 

I den anledningen hadde vi invitert fire UWC alumni som på hver sin måte bidrar til UWC sine kjerneverdier og som tar viktig samfunnsansvar. Før programmet startet ga styreleder Kaia Tetlie en oppdatering om situasjonen for årets UWC-elever som har blitt sterkt preget av koronapandemien. 

Kveldens første innleder var Tellef Thorleifsson (UWC Atlantic), som er administrerende direktør i Norfund. Tellef snakket om hvordan norske investeringer kan bidra til å skape jobber og forbedre levekår i utviklingsland. 

Deretter fikk vi gleden av å møte Ane Breivik som tidligere har gått på UWC Maastricht). Ane er nestleder i Unge Venstre og tidenes yngste lokallagsleder i et av Venstres største lokallag, Bergen Venstre . For tiden studere hun jus i Bergen og hun snakket engasjert om hvordan ungdomspartier med med på å forandre Norge. 

Jacob Mørch (UWC Atlantic) er daglig leder i innovasjonsstudioet Braver (braver.no). Han fortalte lidenskapelig om hvor viktig entreprenørskap er for å løse både store og små problemer i verden. Grundere har muligheten til å endre verden. 

Susan Eckey (Pearson College UWC) avsluttet dagen med å snakke om Norges rolle i FN. Susan er nestleder i multilateral avdeling i Utenriksdepartementet og har tidligere vært ambassadør i Uganda. 

Det ble en fin digital feiring av UWC-verdiene med deltakere fra ulike hjørner av Norge. Deltakerne ga digital tilbakemelding i form av virtuelle klapp og hjerter.  Vi i UWC Norge synes det er så gøy at vi har så mange alumni som er med på å gjøre en forskjell i verden.

Kanskje du er interessert i dette…

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

UWC Norge er på jakt etter dyktige, engasjerte og motiverte alumni som kan tenke seg å gjøre en innsats for UWC. Nasjonalkomiteen i UWC Norge består av over 20 alumni som jobber frivillig i ulike grupper som steller med arrangementer, promotering, elevkontakt og mye annet.

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Etter to år ved ein UWC-skule er moglegheitene mange. Her kan du lese om fire UWC-alumni som alle har teke steget vidare inn i akademia – med kvar sine vidt ulike forskingsfelt. Nils H. Korsvoll, Sirianne Dahlum, Ragnhild Freng Dahle og Marte C.W. Solheim er alle fire ein del av Akademiet for yngre forskere, ein tverrfagleg møteplass og forskingspolitisk plattform for yngre forskarar samt en pådrivar for nyskapande forskingsformidling.