Tips til søknaden

Søknaden brukes som grunnlag for å bestemme hvem som kommer videre til intervju. Vanligvis blir mellom halvparten og en tredjedel av søkerne innkalt til intervju. Søknaden er derfor din sjanse til å gjøre nominasjonskomiteen interessert i å møte deg. Her er noen tips til hvordan du skriver en søknad:

Vis at du passer inn på UWC

Målet med alle tekstene du skriver i UWC-søknaden — på samme måte som f.eks. en jobbsøknad — er å vise at du passer inn på UWC. Bruk nettsidene for å lære mer om hva UWC står for og hva UWC-opplevelsen innebærer, og les om UWC-verdiene på denne siden. Når opptakskomitéen leser søknadstekstene ser de blant annet etter elever med:

  • Motivasjon: Du forstår hva UWC er, kjenner deg igjen i UWC-verdiene, og har lyst til å gå på UWC. Du ønsker å bidra til skolemiljøet og lære noe på UWC.
  • Engasjement: Du er nysgjerrig og brenner for noe — det kan være alt fra speiding til politikk til teater. Du ønsker å delta, bidra og utvikle deg.
  • Robusthet: Du er selvstendig og kan ta vare på deg selv. Du er faglig og emosjonelt sterk nok til å ha en god UWC-opplevelse.
  • Modenhet: Du er reflektert, ansvarlig og kan sette saker i perspektiv.
  • Kommunikasjonsevner og åpenhet: Du er romslig, ydmyk, kan samarbeide og har lyst til å formidle.

Allikevel er det aller viktigste å vise hvem du er. Nominasjonskomiteen ønsker å bli kjent med deg og det er viktig at du viser din egen personlighet og er 100% ærlig i fremstillingen av deg selv. 

Begynn forarbeidet i god tid!

Det tar tid å skrive en god søknad og å hente inn karakterutskrifter. Det er lurt å begynne tidlig!

Skriv konsise tekster

Siden første utsiling til intervjuet skjer på grunnlag av hva du har skrevet i søknaden, bør du benytte plassen du har til rådighet til å fortelle om deg selv! De som leser søknaden din kan både norsk og engelsk og kjenner godt til norske forhold. Derfor er det ikke nødvendig å forklare norske begreper du kanskje ikke finner et engelsk uttrykk for (f.eks. i forbindelse med fritidsaktiviteter).

Vi anbefaler også å lese dette blogginnlegget av Frode Søreide (tidligere medlem av nominasjonskomiteen), der han kommer med mer detaljerte tips til søknaden. Har du flere spørsmål om søknad og opptak, kan disse rettes til uwc@hkdir.no.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om UWC eller det er noe du savner på nettsiden ta kontakt med oss her! Hvis du ikke vil ha svar trenger du ikke legge igjen e-post 🙂

ELLER