Månedens alumn: Solveig Hillestad

1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?

Jeg er oppvokst på nordens kanariøy, Askøy, hvor jeg bor sammen med to små brødre, foreldre og en fugl. Før jeg dro på UWC var jeg aktiv i Ungdommens Kommunestyre som ordfører og spilte trompet. 

2) Hvilket UWC gikk du på og når?

Jeg gikk på UWC Changshu i Kina fra 2017-2019. 

3) Hva var hovedgrunnen til at du søkte på UWC?

Det er en klisjé, men jeg tror det handlet om å få oppleve verden. Jeg hadde en plan om å dra allerede fra tidlig på ungdomsskolen, men når det nærmet seg var jeg mye frem og tilbake om jeg turde å søke, og hadde vel egentlig bestemt meg for at jeg sikkert ikke kom til å komme inn. Heldigvis ble jeg kjent med en alumni rett før søknadsfristen som overbeviste meg! Det jeg husker jeg gledet meg mest til var å bo sammen med andre, bli kjent med ukjente kulturer og å “finne meg sjæl” i et internasjonalt miljø. 

4) Hvordan var tiden din på UWC? Er det noen episoder du husker spesielt godt?

De to årene på UWC er nok de beste, rareste og mest surrealistiske så langt. Det er nok langt imellom andre miljøer med så mye kjærlighet og kreativitet. Jeg dro masse på turer og ferier når jeg var der, alt ifra å gå på fjelltur i fjellene hvor Avatar ble spilt inn til å feire kinesisk nyttår med familien til en kompis i Beijing. Likevel er det nok å hårfarging midt på natten, restemiddager før hjemreise, og tekvelder med romkameratene mine som er de øyeblikkene jeg setter mest pris på. 

5) Kan du fortelle litt om hva du har gjort etter UWC og hvorfor?

Etter UWC kjente jeg at jeg trengte et friår for å “lande litt” etter to intense år. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde. Det har vært fint å bli kjent med venner, familie og Norge igjen. Dette året har jeg jobbet, tatt et årsstudium i psykologi og vært aktiv i ungdomspolitikken. Fra 1.juni begynner jeg som generalsekretær i Unge Venstre og gleder meg veldig til det. 

6) Hva har UWC betydd for deg i etterkant?

UWC har nok betydd mer for meg enn jeg selv forstår. Jeg tror jeg er mer vågal og kreativ grunnet UWC, og synes definitivt det er mye lettere i dag å starte prosjekter og lignende pågrunn av opplevelsen jeg hadde der. Videre har det også naturligvis gitt meg en større forståelse av hvordan verden henger sammen og av sosiale maktbalanser som det har vært viktig for meg å ta med meg videre. UWC har gitt meg motivasjonen og kunnskapen som jeg tror trengs for å gjøre noe med det man vil endre på i verden.

7) Har du noen tanker rundt hvilken rolle UWC bør ha i dagens samfunn?

Først og fremst tror jeg UWC sjelden har vært så sårt trengt som idag. Jeg håper og tror at UWC kan stå på frontlinjen i både klimakampen, samt i kampen for en mer stabil situasjon. UWC har definitivt et stort ansvar nå i å skape unge ledere som kan skape en grønnere og mer rettferdig verden. 

8) Hvilke tips eller råd vil du gi til nye eller nåværende UWC-elever?

Ta masse av UWC tilbake til Norge, og ta masse av Norge til UWC! Jeg tror det er lurt å ha et litt mer avslappet forhold til karakterer og slikt på UWC, og at man burde sørge for å ta med seg idealismen og viljestyrken fra UWC når man drar hjem igjen. Ellers er det viktig å forsøke å bli kjent med alle man synes er interessante, både lærere og elever. Også er det lurt å ikke la IB bli viktigere enn UWC!

Kanskje du er interessert i dette…