Søke UWC? Dette bør du tenke på

For deg som har lyst til å gå på et UWC fra høsten 2017 kommer tiden fram mot søknadsfristen 25. januar til å gå raskt. 

Hva er det lurt å tenke på da?

Vel, først og fremst må du huske at søknaden du sender inn skal brukes som grunnlag for å bestemme hvem som kommer videre til intervju. Det er din måte å «selge deg inn» på. Vanligvis blir mellom halvparten og en tredjedel av søkerne innkalt til intervju. Søknaden er derfor din sjanse til å gjøre nominasjonskomiteen interessert i å møte deg.

Karakterer, anbefalingsbrev, fritidsaktiviteter, sosialt engasjement og personlig essay teller alle når du søker. Så ikke stress om du føler at en av delene ikke er like bra som du skulle ønske. Det er helheten som teller.

Husk også at ting tar tid. Så start forarbeidet så tidlig som mulig.

Les nøye gjennom hva du kommer til å trenge for å søke. Tenk på at det er mange ting som skal med, og at lærerne som skal skrive uttalelser om deg, også trenger å få litt tid på seg.

Få alt det formelle på plass.

Det er en rekke krav som bare må være med. Vær sikker på at du har fått med alt. 

Skriv konkret og konsist. 

Det er ikke om å gjøre å skrive mest mulig. Alt for mange ord vil trekke ned inntrykket og gjøre det vanskelig for deg å få fram det du egentlig har lyst til å si. Samtidig: Siden første utsiling til intervjuet skjer på grunnlag av hva du har skrevet i søknaden, bør du benytte plassen du har til rådighet til å fortelle om deg selv.

Ellers er det greit å vite at de som leser søknaden din kan både norsk og engelsk og kjenner godt til norske forhold. Derfor er det ikke nødvendig å forklare norske begreper du kanskje ikke finner et engelsk uttrykk for (f.eks. i forbindelse med fritidsaktiviteter).

Vi anbefaler også å lese dette blogginnlegget av Frode Søreide (tidligere medlem av nominasjonskomiteen). Her kommer han med mer detaljerte tips til søknaden. Har du flere spørsmål om søknad og opptak, kan du sende epost til uwc@siu.no, eller stille dem i Facebookgruppen UWC-søkere 2017.

Husk at søknadsfrist for neste års opptak er 25. januar 2017, klokken 12.00. Start i god tid! Og lykke til!!

Kanskje du er interessert i dette…