UWC MAASTRICHT

UWC Maastricht er en integrert, flerkulturell skole med elever fra hele verden. Skolen ble stiftet og delfinansieres av den nederlandske staten.

Tre unike egenskaper

  • Offentlig skole – UWC Maastricht er den eneste UWC-skolen som drives som en del av det offentlige skolesystemet. Skolen har elever fra barnehage til videregående.
  • Youth Social Entrepreneurship og elevledede konferanser – YSE-programmet lærer elevene å se lokale samfunnsproblemer og utvikle løsninger. Elevene organiserer også mange konferanser, som TEDx Maastricht, Youth Environmental Sustainability, International Peace Conference, og Theory of Knowledge Conference.
  • Støtter lokalsamfunnet – Skolen arbeider for å knytte tette bånd mellom skolen og lokalsamfunnet.
I klasserommet

16-18-åringene ved skolen følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige fagene tilbyr skolen nederlandsk, spansk, tysk, italiensk, arabisk, verdenskunst og -kultur, global politikk, visuell kunst og musikk.

Utenfor klasserommet

Skolen arbeider for å utvikle sosialt entreprenørskap hos elever og ansatte, og alle førsteårselever deltar i Youth Social Entrepreneurship-programmet. Førsteårselevene planlegger og gjennomfører prosjektuker der de bidrar til lokalsamfunnet i Maastricht, og alle elevene oppfordres til å organisere sin egen prosjektuke i andre deler av Europa i tillegg.

Den årlige TOK-konferansen bidrar til å utvikle kritisk tenkning hos elevene. Elevene organiserer også Maastricht Model United Nations Conference (MaasMUN), TEDxYouth@Maastricht og en fire dager lang internasjonal fredskonferanse.

Skoleområdet

Skolen bleg bygget i 2015, og ligger i et parklignende miljø nordøst i bykjernen av Maastricht. Området ligger ved idrettsbaner og et naturreservat, og er bilfritt.

Geografisk plassering

Skolen ligger i Maastricht, en internasjonalt orientert storby sør i Nederland. Skolen ligger en ti minutters sykkeltur fra bykjernen.