UWC LI PO CHUN

UWC Li Po Chun er den nest eldste UWC-skolen i Asia, og åpnet dørene i 1992.

Tre unike egenskaper

  • Quan Cai-programmet – Gjennom Quan Cai-programmet («utvikling av hele mennesket») får elevene ansvar for å planlegge og gjennomføre egne prosjekter og bidra til samfunnsnyttige formål.
  • Kinesisk kultur – Skolen ligger ved en asiatisk korsvei, som gir elevene muligheten til å lære mer om Kina og Asia gjennom prosjekt- og Kina-uker
  • Spennende sted – Skolen ligger i en rolig grønn lunge i Hong Kong, omkranset av trær, fjell og strender, og ligger samtidig like ved skyskraperdistriktene i byen.
I klasserommet

Elevene følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige IB-fagene tilbyr skolen mandarinkinesisk, spansk, fransk, geografi, bedriftsledelse, politikk, miljøsystemer og -samfunn, teater og visuell kunst.

Utenfor klasserommet

Quan Cai-programmet er en vital del av utdanningsopplevelsen til elevene. Skolen tilbyr over 70 aktiviteter, inkludert ti idretter, deltakelse i 22 ulike samfunnsnyttige prosjekter, og samarbeid med 30 andre organisasjoner i Hong Kong. Skolen legger spesielt stor vekt på samfunnsnyttige forhold, med særlig fokus på fred og bærekraft. De fleste aktivitetene ledes av elevene selv. Noen av aktivitetene på skolen er:

  • Samfunnstjeneste – Overvåkning av korallrev, arbeid med en organisasjon som ivaretar hushjelper og dyrevelferd.
  • Kunst og kultur – Matlaging, dragedans, debatt og sirkus.
  • Fysiske aktiviteter – Kayakpadling, fjellturer, overnattingsturer og klatring.
  • Campus-tjeneste – Førstehjelp, lyd- og bildeteam, økologi, og elevavis.
  • Kina- og prosjektuker, kulturkvelder, fredsprogram og fadderuke.
Skoleområdet

Elevene bor på firemannsrom i fire hybelhus, med to første- og to andreåringer samt to lokale og to utenlandske elever så langt det er mulig. Alle lærerne bor på skolen, og har ansvar for å følge opp en liten gruppe elever som sammen danner «en familie hjemmefra».

Skolen har en idrettshall, et samlingsrom, svømmebasseng, tennis- og basketballbaner, kantine, bibliotek, klasserom og laboratorier.

Geografisk plassering

Skolen ligger i vakre Ma On Shan med utsyn over stjernefiskbukten og Tolo-havnen, i gangavstand til nærmeste t-bansestasjon.