UWC ISAK JAPAN

UWC ISAK er den nyeste UWC-skolen; den ble grunnlagt av tidligere UWC Pearson College-elev Lin Kobayashi og tok imot sitt første elevkull i 2014. Skolen ble en del av UWC-bevegelsen i 2017 og arbeider for å utdanne unge ledere som kan skape positive endringer globalt.

Tre unike egenskaper

  • Ledelse – Skolen har utviklet sitt eget ledelsesprogram som kombinerer selvdisiplin med innovasjon. Prgogrammet er en integrert del av alle deler av elevopplevelsen.
  • Elevorientert læring – Skolen legger vekt på og oppfordrer til elevene til å ta ansvar gjennom å starte klubber, planlegge aktiviteter og skrive skoleregler.
  • Japansk språk og kultur – Elevene har får muligheter til å lære japansk språk og utforske japansk kultur, tradisjon og historie, fra blomsteroppsetninger til teseremonier. Skolen arrangerer ofte utflukter til museum, festivaler og lokale templer, og mange elever har vertsfamilier.
I klasserommet

Skolen følger IB-læreplanen. I tillegg til vanlige IB-fag tilbyr skolen japansk, kinesisk, historie, samfunnsøkonomi, film og visuell kunst.

Utenfor klasserommet

Elevene kan delta i en rekke aktiviteter fra sport- og språkklubber til modell-FN og debatt. Skolen har for tiden over 50 klubber, der alle ledes av elevene. Skolen organiserer årlige prosjektuker der elevene bidrar til samfunnsnyttige prosjekt andre steder i Japan, og inviterer regelmessig entreprenører og forskere til å holde foredrag.

Noen av CAS-aktivitetene er:

  • Basketball, volleyball, rugby, baseball, badminton, fotball og løping
  • Camping og fjelltur
  • Teater, dans, Gleeklubb, filmklubb og elevmagasin
  • Ski, snowboard og svømming
Skoleområdet

Skolen har moderne, lyse bygninger tegnet av prisvinnende arkitekter. Det akademiske senteret åpnet i 2016, og har bibliotek, et teknologisenter, og lese- og møterom. Kasserommene, laboratoriene og kafeteriaen ligger i Asama-bygningen. Elevene bor i hus med 12-18 elever, og bor i to- eller firemannsrom. Alle husene har kjøkkenkrok og fellesrom. Skolen har også basketballbane, idrettstadion, og en rekke gangstier.

Geografisk plassering

Skolen ligger i byen Karuizawa med 20 000 innbyggere i Nagano-prefekturet, som ligger 70 minutter fra Tokyo med tog. Karuizawa er en populær ferieby med fire sesonger og snø om vinteren.