UWC EAST AFRICA

UWC East Africa er den nyeste av de 18 UWC-skolene. Skolen har campuser i Arusha og Moshi, som begge ligger ved foten av to av Afrikas høyeste fjell, og har et stort fokus på friluftsliv og fjellklatring. Skolen tilbyr undervisning fra barneskoletrinnet og opp til videregående nivå.

Tre unike egenskaper

  • Første IBDP-skolen i Afrika – UWCEA begynte å tilby det International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) i 1973, det gjør UWCEA til den eldste IBDP-skolen i Afrika. De var også medvirkende til etableringen og utviklingen av IB Middle Years-programmet på 1980-tallet, en læreplan som bygger på IB-programmet.
  • Outdoor Pursuits Program – Organisert i fellesskap på tvers av de to campusene, er Outdoor Pursuits-programmet rangert fra nivå 1 til nivå 5 og inkluderer veldig utfordrende fjellklatrekspedisjoner til Mount Hanang, Mount Meru og Mount Kilimanjaro, samt andre enklere off-road ekspedisjoner. Disse turene gir opplæring for studenter i fotturer, terrengsykling, camping, teamarbeid og lederegenskaper. På hvert nivå blir studentene ledsaget av ansatte som er kvalifiserte Wilderness First Aiders for å sikre maksimal sikkerhet på hver tur.
  • Plassering– UWCEA ligger nordøst i det fjellrike Tanzania, som er kjent for sine nasjonalparker. Studentene får glede seg over det kalde og grønne fra fjellene, samt kysten av Det indiske hav i den historiske byen Pangani i Tanga-regionen, hvor skolen har eiendom. Kihara-huset i Pangani brukes til utflutker. Blant annet har geografiklassen reist for å studere studere kystlinjen og individ- og samfunnsklassen har reist for å forstå historien til folket og regionen. Huset er også tilgjengelig for studenter og ansatte i feriene. 
I klasserommet

UWCEA tilbyr alle de tre IB-programmene: Primary Years Program (PYP),  Middle Years Program (MYP) , og IBDP for studenter i alderen 16-20. UWCEA tilbyr også støtte til studenter med ulike lærevansker. En spesiallærer konsentrerer seg om utviklingen til studenter med spesielle pedagogiske behov. Det gis også støtte til elever med engelsk som andre språk.  

Utenfor klasserommet

UWCEA tilbyr en rekke sportsaktiviteter, inkludert svømming, basketball, netball, rugby, fotball og friidrett. Studentlag konkurrerer i forskjellige turneringer i Kilimanjaro-regionen som medlemmer av Northern Tanzania Athletics Association (NTAA). Skolen organiserer og arrangerer også en årlig sportshelg, som samler nesten 1000 studenter fra skoler over hele landet for å konkurrere i lagidrett.

Skoleområdet

Kilimanjaro-fjellet er ofte bakteppet for mange sportsaktiviteter på begge UWCEA Moshis campus. Campus er stort og UWCE har til og med sin egen hestestall. 

Det nybygde skolebygget er omgitt av en to kilometer lang løpebane. 

 

Geografisk plassering

Både UWCEA Moshi og Arusha har store tomter med trær og blomster. Campusene er hjemsted for mye dyreliv, inkludert kolobusaper, pinnsvin og forskjellige fugler. Begge campusene har ekstraordinær utsikt over fjellene som kan sees i flere mil.