UWC DILIJAN

UWC Dilijan ble den 14. UWC-skolen i 2014. Skolen arbeider for å spre utdanningsidealene til UWC-bevegelsen til Armenia og å utvikle regionen.

Tre unike egenskaper

  • Et utdanningssentrum – Skolen arbeider for å utvikle regionen gjennom utdanning.
  • Konfliktløsning – Den geopolitiske situasjonen gjør UWC Dilijan til en unik mulihget for elever som ønsker erfaring med konfliktløsning og fredsinitiativer.
  • Glokal tilnærming – Skolen tror på en glokal tilnærming — global relelevans, men forankret i lokale realiteter. Målet er å skape et miljø som oppfordrer til mangfold og utvikler kulturforståelse.
I klasserommet

UWC Dilijan følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige fagene tilbyr skolen russisk, tysk, spansk, global politikk, filosofi og teater. Skolen har en lærer for hver 5. elev og tilpasser utdanningen til hver enkelt elev for å gi dem en så god IB-opplevelse som mulig. Flertallet av lærne har tidligere erfaring med internasjonal undervisning og IB-programmet.

Utenfor klasserommet

Det utenomfaglige programmet på UWC Dilijan består av fire deler: CAS-programmet, prosjektuker, fokusuker og kulturuker.

Elevene samarbeider med en rekke frivillige organisasjoner for å gjennomføre prosjektuker: Blant annet bygger de hus i samarbeid med Fullersenteret, organsierer naturfagprogrammer med lokale barn, underviser i engelsk, og reiser på ulike turer og ekspedisjoner.

Skoleområdet

Elevene har tilgang til treningsrom, innendørs basseng, fotball-, tennis-, squash-, basketball- og volleyballbaner, bibliotek, et IT-senter, kantine, helsestasjon, et teater og et keramikkrom. Skolen resirkulerer gråvann og bruker regnvann til å vanne uteområdet.

Geografisk plassering

Skolen ligger i 1500-tallsbyen Dilijan ved en stor nasjonalpark midt i Armenia, 100 km fra hovedstaden Yerevan. Skolen ligger ved veien som binder storbyene Yerevan og Tblisi sammen, i et land som ligger på grensen mellom Europa og Asia, og som har et mangfoldig og kompleks historie i krysningen mellom persisk, byzantinsk, ottomansk og russisk kultur.