UWC COSTA RICA

UWC Costa Rica ble bygget som en skole for SOS barnebyer, og ble omgjort til UWC-skole i 2006 for å lære opp elever fra SOS-barnebyene i latin-amerika sammen med elever fra resten av verden.

Tre unike egenskaper

  • Endringsagent-programmet – Et toårig læringsprogram der elevene lærer om sine egne evner til å påvirke samfunnet, setter sammen prosjektgrupper og samarbeider med lokale organisasjoner for å planlegge, gjennomføre og evaluere et sosialt entreprenørskap-prosjekt.
  • Wellness-program – Et flerfaglig skoleprogram for å utvikle en kultur for sosial og emosjonell robusthet for alle medlemmer av UWC-fellesskapet
  • SOS barnebyer – Skolen tar inn fem elever fra SOS barnebyer hvert år, og har uteksaminert over 50 elever så langt.
I klasserommet

UWC Costa Rica er den eneste UWC-skolen som tilbyr hele IB-programmet på både engelsk og spansk. Alle elever lærer å kommunisere på både engelsk og spansk i løpet av tiden på skolen. Elever som kan begge språkene når de begynner på skolen kan ta ett eller flere fag på begge språkene.

I tillegg til de vanlige IB-fagene tilbyr UWC Costa Rica kultur- og sosialantropologi, teater, film, visuell kunst, miljøsystemer og -samfunn og fransk.

Utenfor klasserommet

UWC Costa Rica tilbyr mer enn 50 ulike aktiviteter. Alle elevene deltar i Agents of Change-programmet, der de lærer å lage samarbeids- og utviklingsplaner.

Skoleområdet

UWC Costa Rica ligger omkranset av vakre fjell og et mangfoldig plante- og dyreliv, som skaper et spennende og trygt skolemiljø. Skolen har åtte hybelhus oppkalt etter berømte lokale strender, med plass til 24 elever på tremannsrom. Hvert hus har to bad, et fellesområde og et fullt utstyrt kjøkken. I tillegg har skolen et amfiteater med en stor scene, et bibliotek, fotball- og basketballbaner, og et sosialt senter.

I klasserommet

Skolen ligger i Santa Ana-nabolaget, et trygt og omsorgsfullt nabolag 20 minutter fra hovedstaden San José.