UWC CHANGSHU CHINA

UWC Changshu China ble grunnlagt i 2015 som den første UWC-skolen i Kina av Mark Jiapeng Wang, som gikk på UWC Red Cross Nordic i Fjaler. Skolen har vokst fort siden den åpnet og har nå 560 elever.

Tre unike egenskaper

  • Kinesisk kultur – Alle elevene tar minst ett kurs i kinesisk språk, litteratur eller kultur, som skaper et miljø der det er lett å lære om Kina. Samtidig lar Zhi Xing-programmet (“praktisk læring”) elevene utforske kinesisk kultur gjennom kontakt med nærmiljøet.
  • Ledermuligheter for unge – Mange av Zhi Xing-aktivitetene ledes av elever, som bruker sin erfaring og kunnskap for å hjelpe andre elever med å mestre aktivitetene.
  • Ansvar for miljøet – Elevene bidrar til bærekraftig utvikling ved å resirkulere, drive organisk jordbruk og beskytte båtmarker, og bidrar dermed positivt til samfunnet.
I klasserommet

Elevene på UWC Changshu China følger International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP)-læreplanen. Skolen har også noen elever på 10. trinn som følger Pre-IBDP-læreplanen.

Innenfor IBDP-læreplanen tilbyr UWC Changshu grunnleggende kinesisk for internationale elever, geografi, samfunnsøkonomi, filiosofi, historie, biologi, design-teknologi, miljøsystemer og -samfunn, musikk, kinastudier, teater, visuell kunst, spansk, fransk og tysk.

Utenfor klasserommet

UWC Changshu China har kalt CAS-programmet for  Zhi Xing (知行), som betyr både ‘erfaringsbasert læring’ og å ‘overføre kunnskap til handling’. Gjennom programmet får elevene utforske kinesisk kultur på skolen og i lokalsamfunnet. Mange av aktivitetene, som kinesisk dans, kalligrafi og kinesiske instrumenter, fokuserer direkte på kinesisk kultur og gir dermed elevene et mer helhetlig bilde av Kina. Andre aktiviteter som besøk hos lokale eldre og frivillig arbeid på skoler lar elevene bli kjent med det lokale kinesiske miljøet.

Prosjektuker er en uvurderlig mulighet til å lære for elevene, og lar dem oversette UWC-verdiene til praksis. Prosjektukene blir organisert en eller to ganger i året, og lar elevene utforske en annen del av kina. Lærerne tar UWC-elevene med til mindre utviklede deler av kina, der elevene bidrar til prosjekter som undervisning eller samfunnsaktiviteter i en uke. På turene får elevene også utforske de store forskjellene i Kina.

Skoleområdet

Skoleområdet er tegnet av Mo Ping, og består av ca. 100 000 kvadratmeter på en øy nordvest for Kuncheng-insjøen. Området er inspirert av sørkinesiske kystlandsbyer, der husene ligger i klyngetun uten hindringer mellom dem. Skolen bruker jordvarme, solcellepaneler og vindmøller for å gjøre bygningen mer bærekraftig.

Skolen har en stor flerbruksscene, et moderne helsesenter, innendørs treningssenter, løpebane, yoga- og danserom, basket-, strandvolley- og fotballbaner, naturfags- og konferansesenter, spisesal, bibliotek, og hybelhus for elever og ansatte.

Geografisk plassering

Skolen ligger like utenfor byen Changshu, som ligger i Suzhou-området i Jiangsu Province, omtrent 110 km vest for Shanghai, i hjertet av Yangtze-elvedeltaet.