UWC ATLANTIC COLLEGE

UWC Atlantic College ble grunnlagt som den første UWC-skolen i 1962, og har siden åpningen arbeidet for å fremme internasjonal forståelse gjennom utdanning. Skolen tilbyr unge mennesker en arena for å lære gjennom felles opplevelser med andre som ønsker å utgjøre en positiv forskjell.

Tre unike egenskaper

  • Historisk arv – Skolen holder til i St Donat’s Castle fra det 12. århundre og er den første og grunnleggende skolen i en global utdanningsbevegelse. Den oppblåsbare RIB-båten ble utviklet her.
  • Atlantic utendørs – Skolen fokuserer på fysisk utfordring, tjeneste til andre, lederskap og samarbeid i tillegg til det akademiske programmet.
  • Dannende  Skolen følger det pedagogiske synet til UWC-grunnlegger Kurt Hahn, og gir elevene oppriktig ansvar for å treffe egne beslutninger og handlinger i et trygt miljø med oppmuntrende voksne.
I klasserommet

Det to-årige Atlantic Diploma består av International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) og et program med erfaringslæring som fokuserer på nøkkeltemaene fred, en bærekraftig fremtid, og elevinitiativ. Alle er sammenhengende og deler en felles arv gjennom den banebrytende filosofien til Kurt Hahn, United World Colleges-bevegelsen og utdanningsarbeidet til Alex Peterson.

Programmet representerer den overordnede til skolen i praktisk form. Det fokuserer på en livslang forpliktelse til samfunnstjeneste, til samarbeid og sosialt engasjement og utvikler en følelse av personlig initiativ og lederferdigheter i unge mennesker. Elever får mye tillit til og ansvar for å ta beslutninger. Gjennom handling og personlig eksempler arbeider elevene for å skape en positiv forskjell i verden.

Utenfor klasserommet

Det fellesfaglige programmet inkluderer fire erfaringsbaserte fakulteter – miljø, globalt, sosial rettferdighet og utendørs – som lar elevene engasjere seg i oppdagelse, finne egne retninger i livet, konfrontere risiko og overvinne muligheten for å feile. Slik skal elevene utvikle en bedre forståelse for egne styrker og svakheter, samt deres egen rolle i arbeidet for en bedre verden. Hvert fakultet er delt i “primær levering” som inneholder programmet for samfunnsengasjement, og “sekundær levering”, som inneholder fire aspekter: aktiviteter, elevinitiativ, målfokus og prosjekter.

 

Skoleområdet

UWC Atlantic College er plassert i St Donat’s Castle fra det 12. århundre. Elevene er fordelt på åtte boardinghus med plass til rundt 48 elever hver. Fire elever fra samme årskull men ulike nasjonaliteter, deler rom. Alle elevene er under omsorg fra houseparents som bor ved siden av boardinghusene og støtter elevene. Skolen har spisestue, bibliotek, innendørs og utendørs svømmebasseng, og klasserom i historiske bygninger.

Geografisk plassering

UWC Atlantic College er plassert på sørkysten av Wales i Storbritannia nær byen Bridgend og hovedstaden Cardiff. Skolen er derfor innen rekkevidde av mange viktige transportforbindelser, inkludert buss, tog og fly.