Nettverksnytt

Månedens alumn: Bjørn Klouman Bekken

12. mars 2019 • Mai Masuda Gylseth

1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?Jeg vokste opp i Oslo og i Afrika. Nå jobber jeg i utenriksdepartementet.2) Hvilket UWC gikk du på og når?Waterford Kamhlaba United World College of Southern Africa, 1997-1998. (Skoleåret i Swaziland, eller eSwatini som det heter nå, går fra januar til desember.)3)

Min første måned i Swaziland

11. februar 2018 • Lars Ingar Tutturen

Lars Ingar forteller om sin første måned på Waterford Kahmlaba i Swaziland: – Jeg er omringet av modige og unge mennesker, der mange har blitt behandlet urettferdig og på ingen måte vært like heldige som alle oss i Norge. Mange av menneskene har mistet troen på sine egne regimer og regjeringer på grunn av korrupsjon og grådighet, men har istedenfor en veldig sterk tro på hverandre – en tro som allerede har lært meg mye og som inspirerer meg.

Glimt fra skolene: Maja, Judith og Sofie i Swaziland forteller

6. november 2016 • Maja Stensdal

Maja, Judith og Sofie er elever ved UWC Waterford Kamhlaba i Swaziland. Det er mange elevstyrte aktiviteter ved skolen, og jentene har fått flere muligheter til å reise rundt på det afrikanske kontinentet.

Månedens alumn: Mikal Hovland

31. mai 2016 • Mikal Hovland

Mikal Hovland er filmskaper utdannet ved Den Norske Filmskolen. Noe av det viktigste Mikal lærte ved UWC var å se på verden gjennom andres øyne.

Månedens alumn: Signhild Brosvik

30. september 2015 • Kaia Tetlie

Flere år etter endt UWC-skolegang reiste Signhild Brosvik tilbake til Swaziland for å studere. Det førte til permanent bosetting og egen batikkbedrift!

Perspektiv fra UWCSA i Swaziland: Om ullgensere, stereotypier og alt jeg ikke vet om Uganda

13. juli 2015 • Lise Andrea Arge

Klokken er syv, det er mørkt og jeg sitter utenfor IT-senteret og kjemper med internettet for å prøve å få til å skype med en venninne hjemmefra. Det tar en halvtime. Når jeg endelig har fått nettet til å funke er jeg allerede iskald til tross for ullgenser, skjerf og ullsokker. Den første kommentaren jeg får fra venninnen min, som sitter ute i den lyse norske sommerkvelden i t-skjorte, er: ”Men flyttet ikke du til Afrika da?”

Når ekstraordinært blir til hverdag

2. mars 2015 • Lise Andrea Arge

Lise Andrea reflekterer rundt hverdagslivet i Swaziland: «Du kan ikke bruke hvert minutt av hver dag på å reflektere over hvor heldig du er som er der du er. Så jeg står opp klokken syv og går på skolen.»

Overgangen fra norsk skole til IB

2. september 2014 • Lise Andrea Arge

Noen råd og tips samt litt om min personlige erfaring om overgangen fra norsk ungdomsskole og vg1 til IB.

This is not goodbye – this is thank you

13. januar 2013 • UWC-elev

For to år siden satt jeg med sommerfugler i magen og ventet på at det skulle bli min tur. Min tur til å dra ut i den store verden og oppleve UWC med folk fra hele verden. Alle forventingene jeg hadde da har nå blitt forvandlet til erfaringer.

Ett år på Waterford Kamhlaba

16. desember 2010 • Ane Grindstad

Etter ett år i Swaziland tenkte jeg det var på tide å reflektere litt på alt som har skjedd. Det har gått utrolig fort og har definitivt vært det mest minneverdige og opplevelsesrike året i mitt liv.

Neste side »