Nettverksnytt

Månedens alumn: Hilde Restad

19. mai 2017 • Stål Garberg

Hilde Restad har en doktorgrad i amerikansk utenrikspolitikk, er førsteamanuensis på Bjørknes Høyskole, og uttaler seg ofte om amerikansk politikk i media. Hilde vokste opp i en liten fiskebygd utenfor Hammerfest, hvor de kun var to elever i klassen. Hvem vet om hun hadde vært USA-ekspert i dag om hun ikke hadde gått ferdig videregående på UWC i New Mexico?

Mitt første semester ved UWC-USA

22. januar 2016 • Karen Fonstad

Jeg har hatt mange fine opplevelser – jeg bor i New Mexico, har campet i bunnen av Grand Canyon og feiret Thanksgiving. Jeg har møtt så mange fantastiske, morsomme og engasjerte mennesker, som jeg vet kommer til å være vennene mine for resten av livet.

Glimt fra skolene: Nora i USA forteller

22. desember 2015 • Nora Mork

Nora er andreåring ved UWC-USA. Skolen har blant annet sin egen “farm”, hvor de dyrker grønnsaker, har høner og produserer mat til kafeteriaen og elevene. Noras råd til deg som vurdere å søke: «Vær klar for to sosiale, engasjerende år som virkelig åpner deg for verden, og gå inn i søknadsprosessen med et åpent sinn.»

Hvordan er det å ha barnet sitt på UWC? UWC-USA

30. mai 2015 • Kari Leikanger Buset

Mor til en tidligere UWC-elev skriver at «to år ved UWC opna nye dører for sonen vår.» Dersom ungdommen sjølve ønsker å søke på UWC, er det lite å uroe seg for.

Armand Hammer United World College

14. oktober 2011 • Jørgen Johannes Liland

Jeg har nå vært i UWC-USA i 1,5 måned, og jeg har det helt topp. Campus er konge, og folkene her er noen supre mennesker. UWC er herlig men livet er intens. Du har mye å gjøre hele tiden.

Eit nytt liv

21. september 2011 • Sunniva Hustoft

Nå har eg budd i mitt nye rom på min nye skule i nøyaktig 27 dagar her på UWC-USA i Montezuma, NM. Eg har truffe menneske frå ganske nøyaktig heile verda, eg har høyrt sikkert 40 nye språk, og fått ei skremmande stor og skummel 20th Century World History-bok. Jo, og så har eg sett eit hav av ulike nasjonaldrakter.