Nettverksnytt

Månedens alumn: Karl Oskar Teien

20. januar 2020 • Mai Masuda Gylseth

1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?Jeg vokste opp i Sande i Vestfold på en gård med økologisk melkeproduksjon, kjent fra barne-TV serien Gråtass! Etter en del år i utlandet bor jeg nå i Oslo der jeg jobber som Head of Product for Schibsted sine

Viktige donasjoner til UWC Red Cross Nordics Survivor of Conflict-program

5. oktober 2019 • Mai Masuda Gylseth

For andre gang har Anne Catrine Møller og Thorkil Hansen donert penger til den norske UWC-skolen, UWC Red Cross Nordic (UWCRCN). Pengene skal gå til underprivilegerte elever med en «Survivor of Conflict»-bakgrunn på UWC Red Cross Nordic.Dette er virkelig en gladnyhet!Møller og Hansen har donert 300 000 kroner. Pengene vil bli matchet med 50 prosent av

Månedens alumn: Sunniva Roligheten

29. september 2019 • Mai Masuda Gylseth

1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå? Jeg vokste opp i Larvik og bodde der sammen med tre lillebrødre mesteparten av oppveksten min. Jeg startet å jobbe med Operasjon Dagsverk på ungdomsskolen, og fikk vite om UWC gjennom dem. Nå jobber jeg i hovedkomiteen til OD.  2)

Tiden går allerede for fort

19. oktober 2018 • Amalie Risvold

Amalie skriver om hverdagen på UWC i Flekke: – Det er umulig å planlegge en dag her fra start til slutt, for man vet aldri hva andre finner på – vi har stadig filmkvelder, brettspill, show og turer. En hverdag på UWC består av så mye forskjellig, og mitt beste og eneste råd så langt er å gå inn i det med et åpent sinn. Som UWC-elev får man venner for livet og lærer mer på to år enn man kanskje har noensinne.

Å være norsk i Norge

31. mars 2018 • Otto Garli

Til tider føles RCN som om det er mer eksotisk for skandinaver enn for de resterende elevene. Hver dag opplever jeg sider av Norge som jeg aldri kunne fått sett på egenhånd, egenskaper vi har som vi tar for gitt, og ikke minst svakheter i vårt lille land som blir ignorert og skyggelagt. Vennene mine får se nesten alt vi gjør for første gang, med øyne som ikke er vant til våre tradisjoner og som ikke har noen forventninger til «hvordan det var forrige vinter». Disse øyeblikkene kommer jeg til å ta med meg resten av livet.

I morgen starter eventyret

19. august 2017 • Olivia Sánchez

Det har fortsatt ikke falt meg helt inn: i morgen skal jeg møte de 200 fremmede jeg skal leve og gå på skole sammen med de neste to årene! For knapt halvannet år siden hadde jeg aldri hørt om UWC, og tanken på å flytte hjemmefra virket skummel og fjern. Likevel sitter jeg her — foran kofferter fulle med klær og bøker — klar til å begynne på UWC Red Cross Nordic.

Å bevege verden gjennom utdanning

16. august 2016 • Stine Ravnå

I dette innlegget skriver Arne Osland, som er utviklingsdirektør ved UWC Røde Kors Nordisk, om hvordan UWC-skolene arbeider med å skape møtesteder for utveksling, læring og selvrefleksjon på tvers av landegrenser.

Glimt fra skolene: Liv i Norge forteller

4. august 2016 • Liv Breivik

Liv er 2.åring ved UWC Red Cross Nordic i Flekke i Sogn og Fjordane. RCN har elever fra over 95 ulike nasjoner, og det nordiske friluftslivmiljøet setter sitt preg på livet ved skolen.

20-års jubileum og alt som hører med!

30. september 2015 • Katharina Baardseth og Sina Tenold

Mandag 21.september var det duket for fest for å markere at det er 20 år siden dørene til RCN åpnet for første gang.

Verdensgymnaset 20 år

20. september 2015 • Sofie Flakk Slinning

BT Magasinet skrev i anledning UWC Red Cross Nordics 20-års jubileum en sak om elev Melvin Cornejo Gomez, som ble lam fra livet og ned da han ble skutt av gjengkriminelle i El Salvador. Nå studerer han i en norsk fjordarm sammen med medelever fra hele verden.

Neste side »