Elevblogg

Tiden går allerede for fort

19. oktober 2018 • Amalie Risvold

Amalie skriver om hverdagen på UWC i Flekke: – Det er umulig å planlegge en dag her fra start til slutt, for man vet aldri hva andre finner på – vi har stadig filmkvelder, brettspill, show og turer. En hverdag på UWC består av så mye forskjellig, og mitt beste og eneste råd så langt er å gå inn i det med et åpent sinn. Som UWC-elev får man venner for livet og lærer mer på to år enn man kanskje har noensinne.

Å være norsk i Norge

31. mars 2018 • Otto Garli

Til tider føles RCN som om det er mer eksotisk for skandinaver enn for de resterende elevene. Hver dag opplever jeg sider av Norge som jeg aldri kunne fått sett på egenhånd, egenskaper vi har som vi tar for gitt, og ikke minst svakheter i vårt lille land som blir ignorert og skyggelagt. Vennene mine får se nesten alt vi gjør for første gang, med øyne som ikke er vant til våre tradisjoner og som ikke har noen forventninger til «hvordan det var forrige vinter». Disse øyeblikkene kommer jeg til å ta med meg resten av livet.

I morgen starter eventyret

19. august 2017 • Olivia Sánchez

Det har fortsatt ikke falt meg helt inn: i morgen skal jeg møte de 200 fremmede jeg skal leve og gå på skole sammen med de neste to årene! For knapt halvannet år siden hadde jeg aldri hørt om UWC, og tanken på å flytte hjemmefra virket skummel og fjern. Likevel sitter jeg her — foran kofferter fulle med klær og bøker — klar til å begynne på UWC Red Cross Nordic.

Å bevege verden gjennom utdanning

16. august 2016 • Stine Ravnå

I dette innlegget skriver Arne Osland, som er utviklingsdirektør ved UWC Røde Kors Nordisk, om hvordan UWC-skolene arbeider med å skape møtesteder for utveksling, læring og selvrefleksjon på tvers av landegrenser.

Glimt fra skolene: Liv i Norge forteller

4. august 2016 • Liv Breivik

Liv er 2.åring ved UWC Red Cross Nordic i Flekke i Sogn og Fjordane. RCN har elever fra over 95 ulike nasjoner, og det nordiske friluftslivmiljøet setter sitt preg på livet ved skolen.

20-års jubileum og alt som hører med!

30. september 2015 • Katharina Baardseth og Sina Tenold

Mandag 21.september var det duket for fest for å markere at det er 20 år siden dørene til RCN åpnet for første gang.

Verdensgymnaset 20 år

20. september 2015 • Sofie Flakk Slinning

BT Magasinet skrev i anledning UWC Red Cross Nordics 20-års jubileum en sak om elev Melvin Cornejo Gomez, som ble lam fra livet og ned da han ble skutt av gjengkriminelle i El Salvador. Nå studerer han i en norsk fjordarm sammen med medelever fra hele verden.

Reflections on a 10-year reunion

23. august 2015 • Ellie Price

“My arms are tingling” – my own heart was a-flutter. To be physically present in a place and with people that had meant so much to us was truly surreal. Above every feeling was an electric joy and excitement at being back at RCNUWC.

Red Cross Nordic sin College Video!

9. mai 2011 • UWC-elev

Årets College Video ved UWC RCN.

Fin vinter

13. januar 2011 • UWC-elev

Det er så utrolig rart å bo i et postkort. Det er så vakkert ute. Og inne. Denne helgen skjer det kjempemasse, demokrati-workshops, snikkerbua-kafé, folkemusikk-konsert, MGP Fjaler… Derfor må jeg gjøre helgens lekser i dag. Det går fint å gjøre lekser en hel ettermiddag og kveld, bare man er utstyrt med en kjempestor tekopp. Begynner NÅ. 

Neste side »