Nettverksnytt

Månedens alumn desember: Bård Ivar Svendsen

7. desember 2017 • Stål Garberg

Bård Ivar Svendsen gikk på UWC Atlantic College i Wales fra 1986-1988, og har vært Norges ambassadør i Baku siden sommeren 2014. Ambassaden dekker Aserbajdsjan og Georgia. Bård Ivar vokste opp i en vanlig arbeiderfamilie i Drammen, og studerte russisk og tysk ved Universitetet i Bergen og på Blindern. Sin første heltidsjobb fikk han på Svalbard fra 1996-1998,

Månedens alumn april: Pål Brynsrud

3. april 2017 • Stål Garberg

Pål vokste opp i Porsgrunn og gikk på skole både der og i Skien før han begynte på UWC Atlantic College i 1979. Pål mener at ingen kan oppleve verden hjemmefra – uansett hvor bra nettet er!

Månedens alumn mars: Jacob Mørch

2. mars 2017 • Stål Garberg

Jacob Mørch gikk på UWC Atlantic College i årene mellom 2010 og 2012. Idag er han medgründer av oppstartsselskapet Easybnb og tror verden ville sett fundamentalt annerledes ut hvis visse statsledere hadde fått oppleve UWC tidlig i livet. Til tross for at han er oppvokst i eksotiske Porsgrunn i Telemark, og har hatt et par «utenlandsstunt» tidligere (Jacob bodde et år i Vietnam, et år i Danmark og et år i Australia før UWC) opplevde han at verden ble eksponensielt større etter at han begynte på UWC.

Glimt fra skolene: Elisteinar i Wales forteller

22. oktober 2016 • Elisteinar Tenga

Elisteinar Tenga er andreåring ved United World College of the Atlantic. Skolen er lokalisert i et slott fra 1200-tallet og har sin egen livredningstjeneste. Her forteller Elisteinar  mer om hverdagen ved skolen og hva den har å by på.

Månedens alumn september: Robin Waaler

29. september 2016 • Stål Garberg

Robin studerte ved Atlantic College i 1968 til 1970. Tiden ved AC påvirket han til å gjøre Global Citizen til sitt grunnleggende veiviser i livet.

Månedens alumn august: Ylva Ambrosia Wærenskjold

9. august 2016 • Stål Garberg

Ylva gikk på UWC Atlantic College fra 2005 til 2007. Ylva er for tiden aktuell med sin nye bok Syv somre og femten vintre på Oktober forlag.

Månedens alumn juli: Tellef Raabe

1. juli 2016 • Kaia Tetlie

Tellef Raabe gikk på UWC Atlantic College i 2008-2010. Siden den tid har han rukket å reise Europa rundt med surfebrett, ta to bachelorgrader og slå seg opp som musiker. Tidligere i år ga han ut albumet Idiographic. Her forteller han om hvordan UWC var med på å definere ham som menneske.

Månedens alumn mai 2016: Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim

12. mai 2016 • Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim

Månedens alumn Marte er doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Stavanger, hvor hun forsker på hvordan ulik grad av diversitet påvirker innovasjon.

Malalas venner på UWC Atlantic College

15. desember 2015 • Sofie Flakk Slinning

I forbindelse med tildelingen av Nobels Fredspris til Malala Yousafzai i 2015, laget NRKs London-korrespondent Espen Aas en sak om Malalas to venninner, Shazia Ramzan og Kainat Riaz, som går på UWC Atlantic College. Shazia og Kainat satt sammen med Malala på bussen da hun ble skutt og ble selv skadet under skuddvekslingen. I etterkant av denne hendelsen,

Internasjonal utdanning kan bidra til en bedre verden

4. desember 2015 • Stine Ravnå

Kan internasjonale utdanning bidra til en bedre verden? «Ja», mener rektor ved UWC Atlantic College, John Walmsley.

Neste side »