Elevblogg

Et år på UWC Adriatic

7. mai 2018 • Tiril Flatebø

Jeg skulle ønske jeg kunne stoppe tiden og at jeg kunne blitt her for alltid, akkurat sånn som det er her nå – i aprilsola ved Adriaterhavet med mennesker jeg ikke har ord for å beskrive. Men, på samme måte som jeg ikke kan stoppe bølgene fra å slå inn mot klippene, kan jeg ikke stoppe tiden.  

Månedens alumn: Bjørn Gabrielsen

1. oktober 2017 • Stål Garberg

Bjørn Gabrielsen er journalist i Dagens Næringsliv, der han blant annet har den daglige spalten «På nattbordet». Bjørn gikk på UWC Adriatic i Italia mellom 1985 til 1987, og omtaler seg selv som et diplomatbarn som hadde sine formative år både bak jernteppet og i det man på den tiden kalte «tredje verden».

Månedens alumn: Marthe Lamp Sandvik

7. september 2017 • Stål Garberg

Marthe Lamp Sandvik vokste opp i Trondheim, og til hun begynte på UWC Adriatic i 2005 var hun svært aktiv i sang og musikkmiljøet der, samt i PRESS Redd Barna Ungdom og Amnesty. Hun anbefaler alle elever i UWC-bobla å ikke glemme å ringe foreldrene sine i ny og ne.

Glimt fra skolene: Karina og Iben i Italia forteller

22. desember 2015 • Karina Lisboa Båsund og Iben Møller

«Det unike ved UWC Adriatic er definitivt beliggenheten og integrasjonen i den italienske kulturen. Mye historisk har skjedd i området, og kulturen har fått både slovensk og germansk innflytelse». Les Karina og Ibens betraktninger fra den italienske UWC-skolen her.

Livet i Duino

1. februar 2011 • UWC-elev

Ting har vært relativt hektisk etter at jeg kom tilbake. Skolen har gjort det klart at ikke alt fungerer på samme måte som i første termin. De to første ukene har jeg både hatt prøver, essayer, rapporter og lekser. For meg går det egentlig fint, kanskje på grunn av min nye geniale timeplanlegger. Selv om det bare er litt over to uker siden jeg kom ned igjen, føles det på en rar måte som om jeg aldri dro. På den andre siden har mye forandret seg på kort tid.

UWC of the Adriatic, Italia

10. november 2010 • Johanne Raabe

Tiden har kommet for å poste mitt første UWC innlegg fra Adriatic på denne bloggen. Har brukt rundt 20 minutter på å logge inn og 30 ekstra minutter på å legge ved tre bilder, siden internettet på datamaskinen min tydeligvis liker italiensk litt for mye, og verken data-italiensken eller data-egenskapene mine er spesielt nevneverdig.

Tanker før avreise

19. august 2009 • UWC-elev

I går da jeg så på kalenderen oppdaget jeg at det kun var 14 dager til jeg skal reise hjemmefra, for å bo i et nytt land med nye folk.

Ett år tilbakelagt – En reise i selvutvikling, vennskap og drømmer

18. august 2009 • UWC-elev

Yrkesmessen i Lillestrøm, det var der det hele startet. En grå liten stand, to engasjerte mennesker, og en samtale som vekket en drøm i meg.