Skamdigg dag i Canada

Tirsdag 17. januar ventet jeg lenger enn vanlig med å sto opp. Jeg hadde overhodet ikke lyst til det for jeg hadde måttet dele natten med en irriterende piping fra gangen. Det var 10 minutter igjen før klassen skulle begynne og jeg tenkte at nå burde jeg for alvor vurdere å stå opp. Akkurat da spratt Galen fra USA inn på rommet. Han forteller meg at det ikke er skole i dag, at det har snødd, at strømnettet er nede og at vi må ut for a lage skihopp. Jeg gav ham en god “jadu”, og trodde ikke på ham før jeg hørte jubel I gangen. Jeg innså også hvorfor det pep hele natten. Så tenkte jeg at jeg skulle bruke strømbruddet til å ta igjen litt søvn, men sånn gikk det ei. 

Klokken halv ni var det snoballkrig på skoleplassen. Folk som ikke engang har vaert borti snø før, var med. En del folk fikk for føste gang også kjenne hvordan det var å få en snøball i fleisen.  Joseph fra Sierra Leone var en av dem som gikk ned for telling. Det ble bygget snomenn og iglo, og ikke minst et skihopp. Gales og jeg brukte nærmere fem timer på å bygge det, men det var tilslutt veldig verdt det. Maten ble laget på utegrillene og jeg tror alle fikk frisket opp sin takknemlighet for mat og elektrisitet. Det smakte bedre enn aldri før. 

Været var helt fantastisk. Dét + skolefri og snøaktiviteter  gjorde campus til en utrolig livlig plass. Strømmen kom tilbake akkurat da det mørknet, og det gikk an å få seg en deilig dusj. Det skal bli mer snø og vind utover uken, og det buldrer i gangene til skolen et stort ønske om at flere greiner og trær skal dette ned og kutte strømkablene; for dette var en helt fantastisk dag! Jeg gleder meg til slutten av februar da fire andre og jeg skal til Utah en uke for a stå pa ski, samt lære folk med handicap det samme. Takk Gud for snø.

(klikk på bildene for å få dem store)

 

 

 

 

 

 

Kanskje du er interessert i dette…