Sommerkurs

Hver sommer arrangerer UWC sommerkurs – på engelsk kalt short courses. På et short course får du møte unge mennesker fra andre land, fordype deg i temaer fra økologi og miljø til religion og globalisering, og dra på spennende ekskursjoner.

UWC short courses arrangeres over hele verden, og datoene, temaene, aldersgrensene og kostnadene varierer. Du kan enten søke direkte til arrangøren for kurset du er interessert i, eller via UWC Norge.

Et utvalg av årlige kurs  

Vil du reise på short course via UWC Norge?

Hvert år velger UWC Norge ut et short course og sender en delegasjon norske ungdommer dit. Informasjon om hvordan du kan søke om å bli norsk delegat kommer snart.

Hvis du ønsker å holdes oppdatert kan du sende en epost til info@no.uwc.org.

Reisebrev fra et sommerkurs i Danmark

Maren Fosser er en av de heldige ungdommene som ble valgt ut til å reise på UWC short course sommeren 2015. "YES-programmet på Læsø forandret livet mitt på så mange måter" skriver Maren i sitt reisebrev. 

Det er vanskelig å finne ord for å beskrive opplevelsen jeg fikk fra UWCs short course i Danmark denne sommeren. Jeg husker de første dagene da jeg ble overveldet av så mange unike mennesker. Det var utrolig interessant å følge med på de evige debattene som foregikk på fritiden. Du kan jo forestille deg hvordan det blir når en gruppe individer, fra forskjellige land, blir samlet rundt et bord for å diskutere temaer som feminisme, terrorisme og religion. Jeg har aldri vært så interessert i å lære som det jeg var under de debattene. Årsaken til dette var at alt som kom ut av munnen til folk, var gripende. UWC fikk meg til å forstå at alles menneskers opplevelser fører til der man er nå. Derfor kunne jeg gjennom andres meninger og ideer skape et bilde på veien de har tatt for å komme til akkurat den meningen.
 
YES-programmet på Læsø forandret livet mitt på så mange måter. Jeg har ikke bare lært å respektere andres verdier. Jeg har blitt glad i mennesker som har en helt annen bakgrunn enn meg selv og har derfor fått en mye større forståelse av verden. Tusen takk UWC for at jeg fikk denne muligheten!
 
Red.anm.: Marens opplevelse på Læsø gav såpass mersmak at hun bestemte seg for å søke skoleplass på UWC. Hun kom inn og er elev ved UWC Dilijan i Armenia fra 2016-18!