UWC-USA

Sted: Montezuma, New Mexico, USA

Elever: 235 elever fra 17 til 19 år

Grunnlagt: 1982

UWC-USA har et fantastisk wilderness-program som gjør at man får sett New Mexicos kultur på nært hold gjennom de to årene man bor her. Alle elevene må dra på to overnattingsturer og sove i telt for å få diplomaet sitt fra UWC, og om man ønsker kan man delta på en 12 dagers tur i utmarken. Skolen tilbyr IB dance, IB theatre, IB visual arts og har generelt sett et sterkt fokus på kunst. Vi har også et sterkt fokus på miljøbevissthet og har vår egen “farm” der vi dyrker grønnsaker og holder høner, og det vi produserer der går til kafeteriaen og elevene.

— Nora, elev i USA

Les Noras glimt fra UWC-USA

UWC-USA ble grunnlagt av Armand Hammer i Sørøst-USA på grunn av det vakre landskapet, nærheten til enorme uberørte naturlandskap, den spennende arkitekturen og den interessante historiske konteksten.

Tre unike egenskaper

 • Samfunnstjeneste - Elevene gjennomfører over 17 000 timer samfunnstjeneste hvert år i suppekjøkken, på det lokalesykehuset, og på lokale skoler. San Miguel fylke, der skolen ligger, har en av de høyeste fattigdomsandelene i USA.
 • Villmark - Alle elever tar del i villmarksprogrammet, som består av fjellturer og teltturer.
 • Bartos-instituttet - Skolen driver en rekke programmer som skal bidra til konfliktløsning og å utvikle mellommennesklige ferdigheter.

 

I klasserommet

UWC-USA følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige fagene tilbyr skolen mandarinkinesisk, tysk, sosial- og kulturantropologi, sport- og helsefag, musikk, teaterkunst og dans.

Utenfor klasserommet

På UWC-USA er CAS-programmet delt i tre deler:

 • Villmark - Elevene deltar på minst to overnattingsturer, og kan også delta på en rekke andre aktiviteter. Alle elevene lærer grunnleggende turteknikk, førstehjelp, og hjerte- og lungeredning. Elevene kan også velge å ta et mer omfattende førstehjelpskurs.
 • Engasjement i lokalsamfunnet - Elevene har restaurert gamle bygninger, bygd hus for fattige familier, bidratt til å drive tilbud til hjemløse, undervist grunnskoleelever og arbeidet på det lokale sykehuset. Elevene bidrar også til å drive UWC-skolen.
 • Bartos-instituttet - Elevene lærer å engasjere seg i personlige, mellompersonlige og samffunnskonflikter.

Skoleområdet

Skolen ligger på en tomt på nær en kvadratkilometer. Hovedbygningen, Montezumaslottet, ble bygget som et luksushotell i 1881 og fullstendig renovert i 2001. Slottet har hybelrom, klasserom, kontor og spisesal. I tillegg har UWC-USA

 • Seks hybelhus med navn etter verdens høyeste fjelltopper. Hvert hus har plass til 25-40 elever.
 • The Old Stone Hotel ble bygget i 1878 og inneholder klasserom, bibliotek og kontro.
 • Et sportskompleks med basketball- og squashbaner, dansestudio og treningsrom.
 • Et kunstsenter med auditorium, kunststudioer, og musikkrom.
 • Et refleksjonsrom.

Geografisk plassering

Skolen ligger på enden av Pecos-villmarken ved bunnen av Sangre de Cristo-fjellrekken. Området har over 300 soldager i året, og klimaet er mildt selv om det snør om vinteren.

Flere bilder fra skolen

Blogginnlegg fra skolen

 • Månedens alumn: Hilde Restad - Hilde Restad har en doktorgrad i amerikansk utenrikspolitikk, er førsteamanuensis på Bjørknes Høyskole, og uttaler seg ofte om amerikansk politikk i media. Hilde vokste opp i en liten fiskebygd utenfor Hammerfest, hvor de kun var to elever i klassen. Hvem vet om hun hadde vært USA-ekspert i dag om hun ikke hadde gått ferdig videregående på UWC i New Mexico?
 • Mitt første semester ved UWC-USA - Jeg har hatt mange fine opplevelser - jeg bor i New Mexico, har campet i bunnen av Grand Canyon og feiret Thanksgiving. Jeg har møtt så mange fantastiske, morsomme og engasjerte mennesker, som jeg vet kommer til å være vennene mine for resten av livet.
 • Glimt fra skolene: Nora i USA forteller - Nora er andreåring ved UWC-USA. Skolen har blant annet sin egen “farm”, hvor de dyrker grønnsaker, har høner og produserer mat til kafeteriaen og elevene. Noras råd til deg som vurdere å søke: "Vær klar for to sosiale, engasjerende år som virkelig åpner deg for verden, og gå inn i søknadsprosessen med et åpent sinn."
 • Hvordan er det å ha barnet sitt på UWC? UWC-USA - Mor til en tidligere UWC-elev skriver at "to år ved UWC opna nye dører for sonen vår." Dersom ungdommen sjølve ønsker å søke på UWC, er det lite å uroe seg for.
 • Armand Hammer United World College - Jeg har nå vært i UWC-USA i 1,5 måned, og jeg har det helt topp. Campus er konge, og folkene her er noen supre mennesker. UWC er herlig men livet er intens. Du har mye å gjøre hele tiden.

Les mer om en annen UWC-skole