UWC South East Asia

Sted: Singapore

Elever: 5 500 elever fra 4 til 18 år

Grunnlagt: 1971

 

Den største forskjellen fra norsk videregående er utdanningsfilosofien og UWC-ånden som er en del i alt man gjør. Utdanningsfilosofien bygger på en mer helhetlig tilnærming til læring, som gir en god balanse mellom akademiske og utenom-akademiske dimensjoner. UWC-ånden, som preger all aktivitet på campus, bygger på et ønske om å skape forandring og bidra til en forbedring av skolemiljøet.

— Simon, elev i Singapore

Les Simons glimt fra UWC SEA

UWC Norge sender ingen elever til UWC South East Asia i 2019.

UWC South East Asia ble åpnet i 1971 av statsminister Lee Kuan Yew, og ble del av UWC-bevegelsen i 1975.

Tre unike egenskaper

  • Mangfold - Skolen har et eget program for å øke interkulturell og mellompersonlig forståelse.
  • Singapore - Bystaten Singapore er en regionalt sentrum, og gir elevene en rekke muligheter til å oppleve ulike aktiviteter og å reise over hele verden.
  • Stor skole - Størelsen gjør at elevene kan delta i et stort antall aktiviteter.

I klasserommet

På IB-nivå tilbyr skolen nederlandsk, hindi, indonesisk, japansk, sørkoreansk, kinesisk og russisk, samt designteknologi, informatikk, miljøsystemer, global politikk, psykologi, filosofi, sport og helse, dans, film, musikk, visuell kunst og teater i tillegg til de vanlige IB-fagene.

Utenfor klasserommet

I skoleåret 2015/16 tilbød UWC SEA 1 872 ulike CAS-aktiviteter, og organiserte 349 ulike ekspedisjoner til 32 ulike land. Elevene har deltatt i ulike service-aktiviteter på skolen, i byen og globalt i samarbeid med ulike frivillige organisasjoner.

Skoleområdet

Dover-campuset åpnet i 1971 og ligger i St John’s Army School. Campuset ble pusset opp i 2017, og har 192 elever fra 8. til 12. klasse i to hybelhus. Øst-campuset åpnet i 2011, og er bygget med fokus på bærekraft. Det har plass til 160 elever fra 8. til 12. klasse.

Geografisk plassering

Dover-campuset på 110 000 kvadratmeter ligger i Clementi, vest for næringsdistriktet, nær the National University of Singapore. Øst-campuset er på 55 000 kvadratmeter, og ligger i Tampines, nordøst i byen.

Flere bilder fra skolen

Blogginnlegg fra skolen

  • Glimt fra skolene: Simon i Singapore forteller - Simon er andreåring ved UWCSEA, en skole med nærmere 3000 elever. Han forteller at "UWC-ånden, som preger all aktivitet på campus, bygger på et ønske om å skape forandring og bidra til en forbedring av skolemiljøet."
  • Månedens alumn: Kristoffer Rønneberg - I spalten "Månedens alumn" blir vi bedre kjent med det norske UWC-alumninettverket. Kristoffer Rønneberg gikk på UWCSEA i Singapore fra 1995-97 og han er nå Aftenpostens korrespondent i USA.

Les mer om en annen UWC-skole