UWC Pearson College

Sted: Victoria, Canada

Elever: 160 elever fra 16 til 18 år

Grunnlagt: 1974

Pearson er en skole hvor det er lett å komme i kontakt med medelever og dra ut å oppleve kanadisk kultur. Her om dagen fant jeg meg revet med i en hockeykamp samtidig som jeg spiste kanadisk poutine. Et av Pearsons fremste kjennetegn er Race Rocks fyrtårn som ligger 15 minutter med båt fra skolen, hvor du kan observere sjøløver, seler og, om du er heldig, spekkhoggere.

— Erik, elev i Canada

Les Eriks glimt fra UWC Pearson

På Pearson samles unge ledere og endringsskapere fra opptil 150 land samt alle provinser og regioner i Canada ved Pedder Bay, nær sørspissen av Vancouver Island. Pearson følger International Baccalaurate (IB)-programmet, og legger stor vekt på erfaringsbasert læring.

Tre unike egenskaper

  • Lester B. Pearson – Pearson College UWC ble opprettet for å hedre arven fra Nobels fredsprisvinner og tidligere statsminister av Canada, Lester B. Pearson. Pearson ble anerkjent som forkjemper for fred og internasjonalt samarbeid i 1957 for hans visjon om å skape og utvikle FNs fredsbevarende styrker.
  • Unik geografisk beliggenhet – Skolen er plassert på den milde vestkysten av Canada, på det tradisjonelle territoriet til urfolket Scia’new (Beecher Bay). Den skogkledde og tempererte kystbeliggenheten oppmuntrer elevene til å utfordre seg akademisk og delta i erfaringsbasert læring både i moderne klasserom og utendørs gjennom hele året.
  • Økologisk reservat – Pearson College UWC fungerer som økovernør for det verdensberømte Race Rocks-reservatet. Elevene lærer gjennom marinefagskurs, dykkeraktivitet og frivillig arbeid på reservatet.

I klasserommet

Pearson College UWC følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige fagene tilbyr skolen også fag som filosofi, marinbiologi, fransk, kunst og teater.

Utenfor klasserommet

På Pearson College UWC lærer elevene gjennom handling, med spesiell vekt på CAS-programmet. For å bli uteksaminert forventes det at elevene fullfører minimum 80 timers tjeneste i løpet av de to årene ved skolen. Én gang hvert semester planlegger og gjennomfører elevene individuelle eller små gruppeprosjekter.

Elevene deler musikk, dans og historier fra hjemlandene sine med hverandre på det årlige One World-arrangementet. De planlegger og deltar på ulike arrangementer på skolen som Global Affairs, Special Topic Days, Regional Days, og Village Gatherings, og kan melde seg frivillig til Campus Emergency Response-teamet.

Elevene jobber regelmessig som kjøkkenstab, og bistår med resirkulering, bibliotekstjeneste og andre tjenester på campus som en del av "Village Service". I tillegg til daglige treningsmuligheter leder elevene treningsøkter hver uke.

Skoleområdet

Elevene, samt mange av de ansatte og familiene deres, bor sammen på campus. Elevene bor på firemannsrom I fem studenthybelbygg, og det bor en voksen i hvert hybelbygg.

Skolen har moderne naturfagslaboratorier, et teater med 300 plasser, en liten forelesningssal, kunstfasiliteter, bibliotek og et livssynsrom. I tillegg har skolen et flytende marint laboratorium med et observatorium der elevene kan studere stjernene, svømmebasseng og treningsrom, utendørs tennis-, basketball-, fotball- og volleyballbaner.

Geografisk plassering

Skolen ligger i et vakkert, skogkledd landskap i Pedder-bukten nær sørtippen av Vancouverøyen på den Canadiske veskysten, rundt 30 km sørvest for provinshovedstaden Victoria i British Columbia. 

Flere bilder fra skolen

Blogginnlegg fra skolen

  • Månedens alumn: Vivian Lam - 1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?Jeg vokste opp på Hadeland med mine foreldre og en storebror. Siden UWC har jeg flyttet rundt en del og for det meste bodd i utlandet som følge av jobb og studier. I disse dager nyter jeg litt fri
  • Månedens alumn: Susan Eckey - 1)      Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?Jeg heter Susan Eckey. Jeg vokste opp i Elverum med mor, far og min bror Thomas. Jeg er adoptert fra Sør-Korea og kom til Norge bare seks måneder gammel i februar 1965. Nå bor jeg i Uganda sammen med
  • Månedens alumn: Ann Charlott Wardle - Ann Charlott er født og oppvokst i Tromsø, gikk på Pearson College i Canada fra 2003-2005. Hun er UWC Norges nye organisasjonssekretær fra og med januar i år.
  • Russetiden på UWC - 40 norske elever holder nå på å gjennomgå avgangseksamen sin på UWC samtidig som det er norsk "russetid". På mange av skolene er det artige tradisjoner tilknyttet russetiden, og mange ser tilbake på mai-måneden med sterke følelser.
  • TEDx på Pearson - Lørdag 3. februar organiserte vi en TEDx-konferanse her på Pearson College. Vi kalte konferansen «On the Flip Side», og målet vårt var å ta for seg ideer utenfor det vanlige. Gjennom de forskjellige foredragsholderne fikk vi utforsket nye perspektiver rundt alt fra kunstig intelligens til verdien av å mislykkes. Det er uten tvil en av de opplevelsene og erfaringene jeg vil ta med videre når jeg er ferdig på Pearson i mai.

Les mer om en annen UWC-skole