Li Po Chun UWC of Hong Kong

Sted: Hong Kong

Elever: 256 elever fra 16 til 18 år

Grunnlagt: 1992

I tillegg til Project Week – en uke med aktiviteter og samfunnstjeneste i eller utenfor Hong Kong som foregår en gang i året – har førsteåringene også China Week, en uke med samfunnstjeneste og aktivitet i Kina. Som China Week-prosjekt skal jeg for eksempel reise til Liannan for å lære Yao-stammen hvordan man lever bærekraftig.

— Anders, elev i Hong Kong

Les Anders sine glimt fra UWC Li Po Chun

UWC Li Po Chun er den nest eldste UWC-skolen i Asia, og åpnet dørene i 1992.

Tre unike egenskaper

 • Quan Cai-programmet – Gjennom Quan Cai-programmet («utvikling av hele mennesket») får elevene ansvar for å planlegge og gjennomføre egne prosjekter og bidra til samfunnsnyttige formål.
 • Kinesisk kultur – Skolen ligger ved en asiatisk korsvei, som gir elevene muligheten til å lære mer om Kina og Asia gjennom prosjekt- og Kina-uker
 • Spennende sted – Skolen ligger i en rolig grønn lunge i Hong Kong, omkranset av trær, fjell og strender, og ligger samtidig like ved skyskraperdistriktene i byen.

I klasserommet

Elevene følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige IB-fagene tilbyr skolen mandarinkinesisk, spansk, fransk, geografi, bedriftsledelse, politikk, miljøsystemer og -samfunn, teater og visuell kunst.

Utenfor klasserommet

Quan Cai-programmet er en vital del av utdanningsopplevelsen til elevene. Skolen tilbyr over 70 aktiviteter, inkludert ti idretter, deltakelse i 22 ulike samfunnsnyttige prosjekter, og samarbeid med 30 andre organisasjoner i Hong Kong. Skolen legger spesielt stor vekt på samfunnsnyttige forhold, med særlig fokus på fred og bærekraft. De fleste aktivitetene ledes av elevene selv. Noen av aktivitetene på skolen er:

 • Samfunnstjeneste – Overvåkning av korallrev, arbeid med en organisasjon som ivaretar hushjelper og dyrevelferd.
 • Kunst og kultur – Matlaging, dragedans, debatt og sirkus.
 • Fysiske aktiviteter – Kayakpadling, fjellturer, overnattingsturer og klatring.
 • Campus-tjeneste – Førstehjelp, lyd- og bildeteam, økologi, og elevavis.
 • Kina- og prosjektuker, kulturkvelder, fredsprogram og fadderuke.

Skoleområdet

Elevene bor på firemannsrom i fire hybelhus, med to første- og to andreåringer samt to lokale og to utenlandske elever så langt det er mulig. Alle lærerne bor på skolen, og har ansvar for å følge opp en liten gruppe elever som sammen danner «en familie hjemmefra».

Skolen har en idrettshall, et samlingsrom, svømmebasseng, tennis- og basketballbaner, kantine, bibliotek, klasserom og laboratorier.

Geografisk plassering

Skolen ligger i vakre Ma On Shan med utsyn over stjernefiskbukten og Tolo-havnen, i gangavstand til nærmeste t-bansestasjon.

Flere bilder fra skolen

Blogginnlegg fra skolen

 • Månedens alumn: Johanne Marie Aagaard Laache - Johanne vokste opp på en gård, og ble sendt til Li Po Chun i Hong Kong fra 2009 til 2011. Gjennom kunstfaget på skolen ble hun inspirert til å skape sin egen kunst. Nå bor hun i Oslo, og er kunster.  1. Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør
 • Glimt fra skolene: Anders i Hong Kong forteller - Anders går på Li Po Chun UWC i Hong Kong. Skolen ligger cirka 40 minutter med T-bane unna selve Hong Kong sentrum, noe som gjør at elevene både bor i en av verdens kuleste byer og har fantastiske skoger og strender lett tilgjengelig.
 • Månedens alumn: Tore Rafoss - Månedens alumn Tore Rafoss (Li Po Chun UWC Hong Kong 1997-1999) er forsker ved Universitetet i Oslo. Han er nå i ferd med å sluttføre doktorgraden i sosiologi om det offentlige ordskiftet i kjølvannet av terrorangrepet på Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011.
 • European Cultural Evening - Tre uker med intens preparasjon av våre 40 medlemmer i European Cultural Evening (ECE), endte i en stor suksess forrige uke!
 • China Week - Uke 44 var China Week for oss her på Li Po Chun. Les mer om reisen min i Guangdong-provinsen!

Les mer om en annen UWC-skole