UWC Dilijan

Sted: Dilijan, Armenia

Elever: 219 elever fra 16 til 18 år

Grunnlagt: 2014

De fleste lærerne holder dørene åpne til leiligheten sin slik at elevene kan føle seg velkomne til å komme inn for å ta en prat. I tillegg spiser de fleste lærerne alle måltidene sammen med oss. Dette felleskapet har garantert bidratt til et nærmere forhold og gjør at jeg ser på lærerne mer som støttespillere og hjelpere enn overlegne sjefer som alltid forteller deg hva du skal gjøre.

— Maren, elev i Armenia

Les Marens glimt fra UWC Dilijan

UWC Dilijan ble den 14. UWC-skolen i 2014. Skolen arbeider for å spre utdanningsidealene til UWC-bevegelsen til Armenia og å utvikle regionen.

Tre unike egenskaper

  • Et utanningssentrum - Skolen arbeider for å utvikle regionen gjennom utdanning.
  • Konfliktløsning - Den geopolitiske situasjonen gjør UWC Dilijan til en unik mulihget for elever som ønsker erfaring med konfliktløsning og fredsinitiativer.
  • Glokal tilnærming - Skolen tror på en glokal tilnærming -- global relelevans, men forankret i lokale realiteter. Målet er å skape et miljø som oppfordrer til mangfold og utvikler kulturforståelse.

I klasserommet

UWC Dilijan følger IB-læreplanen. I tillegg til de vanlige fagene tilbyr skolen russisk, tysk, spansk, global politikk, filosofi og teater. Skolen har en lærer for hver 5. elev og tilpasser utdanningen til hver enkelt elev for å gi dem en så god IB-opplevelse som mulig. Flertallet av lærne har tidligere erfaring med internasjonal undervisning og IB-programmet.

Utenfor klasserommet

Det utenomfaglige programmet på UWC Dilijan består av fire deler: CAS-programmet, prosjektuker, fokusuker og kulturuker.

Elevene samarbeider med en rekke frivillige organisasjoner for å gjennomføre prosjektuker: Blant annet bygger de hus i samarbeid med Fullersenteret, organsierer naturfagprogrammer med lokale barn, underviser i engelsk, og reiser på ulike turer og ekspedisjoner.

Skoleområdet

Elevene har tilgang til treningsrom, innendørs basseng, fotball-, tennis-, squash-, basketball- og volleyballbaner, bibliotek, et IT-senter, kantine, helsestasjon, et teater og et keramikkrom. Skolen resirkulerer gråvann og bruker regnvann til å vanne uteområdet.

Geografisk plassering

Skolen ligger i 1500-tallsbyen Dilijan ved en stor nasjonalpark midt i Armenia, 100 km fra hovedstaden Yerevan. Skolen ligger ved veien som binder storbyene Yerevan og Tblisi sammen, i et land som ligger på grensen mellom Europa og Asia, og som har et mangfoldig og kompleks historie i krysningen mellom persisk, byzantinsk, ottomansk og russisk kultur.

Flere bilder fra skolen

Blogginnlegg fra skolen

  • Muligheter. UWC. - Hei, jeg er Abdur-Raheem fra Trondheim, og jeg er en førsteåring her ved UWC Dilijan.Søknaden for UWC har åpnet for i år – og jeg vil oppfordre alle som vurderer det, å søke.Under deler jeg litt om hvordan min første tid på UWC Dilijan har vært.Har jeg virkelig bare vært her i 7 uker? På
  • Å være elev i Armenia under fløyelsrevolusjonen - Titusener har trukket til gatene i det som kalles Armenias fløyelsrevolusjon. Gaute fra UWC Dillijan skriver om hvordan det er å være elev ved UWC samtidig som det pågår politiske omveltninger i landet.
  • Prosjektuke på UWC Dilijan - Noe som skiller UWC fra mange andre IB-skoler er at skolene setter av minst en uke i året der elevene tar fri fra alt det akademiske og bidrar med noe positivt til lokalsamfunnet. Prosjektukene gir elevene gode muligheter til å utforske kulturen i landet, utfordre seg fysisk, utvikle nye personlige ferdigheter og bryte ut av UWC-boblen.
  • Glimt fra skolene: Maren i Armenia forteller - Maren er elev ved UWC i Dilijan i Armenia. Skolen åpnet i 2014 og ligger nordøst i Armenia, omkranset av en frodig nasjonalpark.

Les mer om en annen UWC-skole