UWC Costa Rica

Sted: Santa Ana, Costa Rica

Elever: 175 elever fra 16 til 19 år

Grunnlagt: 2006

Hvert år arrangerer skolen en servicedag, hvor vi hjelper til med frivillig arbeid i området rundt campus -- vi har alle et nært forhold til Santa Ana hvor skolen ligger. Det er også noe som heter Service week, hvor vi bruker en uke på frivillig arbeid ved forskjellige organisasjoner rundt i Costa Rica. Ofte er det arbeid i regnskogen ved nasjonalparkene, men også ting som å hjelpe med byggingen av et Community Center i en liten landsby.

— Lars, elev i Costa Rica

Les Lars sine glimt fra UWC Costa Rica

UWC Costa Rica ble bygget som en skole for SOS barnebyer, og ble omgjort til UWC-skole i 2006 for å lære opp elever fra SOS-barnebyene i latin-amerika sammen med elever fra resten av verden.

Tre unike egenskaper

  • Endringsagent-programmet – Et toårig læringsprogram der elevene lærer om sine egne evner til å påvirke samfunnet, setter sammen prosjektgrupper og samarbeider med lokale organisasjoner for å planlegge, gjennomføre og evaluere et sosialt entreprenørskap-prosjekt.
  • Wellness-program – Et flerfaglig skoleprogram for å utvikle en kultur for sosial og emosjonell robusthet for alle medlemmer av UWC-fellesskapet
  • SOS barnebyer – Skolen tar inn fem elever fra SOS barnebyer hvert år, og har uteksaminert over 50 elever så langt.

I klasserommet

UWC Costa Rica er den eneste UWC-skolen som tilbyr hele IB-programmet på både engelsk og spansk. Alle elever lærer å kommunisere på både engelsk og spansk i løpet av tiden på skolen. Elever som kan begge språkene når de begynner på skolen kan ta ett eller flere fag på begge språkene.

I tillegg til de vanlige IB-fagene tilbyr UWC Costa Rica kultur- og sosialantropologi, teater, film, visuell kunst, miljøsystemer og -samfunn og fransk.

Utenfor klasserommet

UWC Costa Rica tilbyr mer enn 50 ulike aktiviteter. Alle elevene deltar i Agents of Change-programmet, der de lærer å lage samarbeids- og utviklingsplaner.

Skoleområdet

UWC Costa Rica ligger omkranset av vakre fjell og et mangfoldig plante- og dyreliv, som skaper et spennende og trygt skolemiljø. Skolen har åtte hybelhus oppkalt etter berømte lokale strender, med plass til 24 elever på tremannsrom. Hvert hus har to bad, et fellesområde og et fullt utstyrt kjøkken. I tillegg har skolen et amfiteater med en stor scene, et bibliotek, fotball- og basketballbaner, og et sosialt senter.

Geografisk plassering

Skolen ligger i Santa Ana-nabolaget, et trygt og omsorgsfullt nabolag 20 minutter fra hovedstaden San José.

Flere bilder fra skolen

Blogginnlegg fra skolen

  • 30 dager igjen - 30 dager igjen. Det har fremdeles ikke gått helt opp for meg. Snart sitter jeg i et fly på vei til den andre siden av jordkloden, klar for eventyret UWC. Helt siden UWC kom brasende inn i livet mitt kun et par dager før søknaden åpnet, har det konstant vært i tankene mine. Hva skal
  • Månedens alumn: Martin Fowler - 1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?Jeg vokste stort sett opp på Ås i Akershus med bror, norsk mor og amerikansk far. Foreldrene mine jobbet mye internasjonalt og jeg forstod tidlig at det fantes en større verden utenfor lille Ås. Jeg bor nå i Oakland,
  • Elevene i Costa Rica opplever den anspente situasjonen i Nicaragua på nært hold - UWC-bevegelsen har engasjert seg i opprørene i Nicaragua etter at Amaya Coppens, en tidligere elev ved UWC Li Po Chun i Hong Kong, ble urettmessig fengslet og siktet for terror. Oda Nissen, Amayas romkamerat på UWC, skrev tidligere om hvordan hun har engasjert seg i saken. Under kan du lese om hvordan Danilo, elev ved
  • Livet på UWC i Costa Rica - Eg har snart vore fire månadar i Costa Rica – i løpet av eit tredels år har eg opplevd ei fantastisk berg- og dalbane!
  • Glimt fra skolene: Lars i Costa Rica forteller - Lars er elev ved UWC i Costa Rica. Her forteller han om sin hverdag og mener at "etter to år på UWC vil du sannsynligvis kunne reise hvor som helst i verden og finne venn og et sted å sove."

Les mer om en annen UWC-skole