Skolene

18 skoler i 18 land

UWC-bevegelsen består av 18 unike skoler på fire kontinenter. Hver skole har sitt eget særpreg, og du kan lese mer om dem ved å velge en på kartet over eller i tabellen nedenfor. For skoleåret 2019 har UWC Norge elever på 15 av de 18 skolene.

UWC Changshu China

Changshu, Kina

UWC Changshu åpnet i 2015 og er lokalisert ved breddene av en stor innsjø i den over 3.000 år gamle byen Changshu. Skolen har et spesielt fokus på sosialt entreprenørskap, miljøspørsmål og kinesisk språk og kultur.

Les mer om skolen

UWC Red Cross Nordic

Fjaler, Norge

Den nordiske UWC-skolen åpnet i 1995 i samarbeid med Røde Kors og ligger idyllisk til i enden av en fjord i Fjaler kommune på Vestlandet. Skolen er forankret i nordiske verdier og vektlegger miljøspørsmål, humanitært arbeid og friluftsliv.

Les mer om skolen

UWC Atlantic College

Wales, Storbritannia

UWC Atlantic College i middelalderborgen St. Donat’s Castle, ligger sør i Wales, med klippene og havet som nærmeste nabo. Siden grunnleggelsen i 1962 har Atlantic College vært kjent for sin innovative pedagogikk, sitt fokus på frivillig arbeid og sin høye akademiske standard.

Les mer om skolen

UWC Mahindra College

Pune, India

UWC Mahindra College i India åpnet i 1997 og ligger på en fjelltopp i et naturreservat med utsyn over Mulshi-elven. Skolen driver et eget utdanningsinitiativ, Akshara, som støtter barn og ungdom i lokalsamfunnet. I tillegg er miljø og bærekraftig utvikling viktige prinsipper ved skolen.

Les mer om skolen

UWC Adriatic College

Duino, Italia

UWC Adriatic ligger i den billedskjønne italienske landsbyen Duino, like i nærheten av Trieste. Skolen er en integrert del av livet i landsbyen, og elevene bidrar med diverse frivillig arbeid til gagn for lokalsamfunnet.

Les mer om skolen

RBC_Campus 5

UWC Robert Bosch College

Freiburg, Tyskland

UWC Robert Bosch College i den tyske byen Freiburg er opprettet i samarbeid mellom UWC og Robert Bosch-stiftelsen. Skolen er opptatt av bærekraft i ulike former, noe som er tydelig på campus hvor man bor i miljøvennlige hus og har undervisning i et restaurert kloster.

Les mer om skolen


UWCMaastricht_Campus_3

UWC Maastricht

Maastricht, Nederland

UWC Maastricht ligger i hjertet av Europa og er en av UWC-skolene som tilbyr undervisning helt fra barneskoletrinnet og opp til videregående nivå. Skolen har ambisiøse mål for å drive etter bærekraftige prinsipper og har videre et variert frivillighetsprogram.

Les mer om skolen


UWCSEA_Dover Campus Plaza overview

UWC South East Asia

Singapore

UWCSEA ligger i Singapore og tilbyr undervisning fra barneskoletrinnet og opp til videregående nivå for elever fra hele verden. Skolen har et bredt spekter av aktiviteter og frivillig arbeid, og elevene blir oppfordret til å starte sine egne ”Global Concerns”- initiativ. UWC Norge tar ikke opp elever til UWCSEA i 2019.

Les mer om skolen


UWCUSA_Campus view_5

UWC USA

New Mexico, USA

UWC USA ble grunnlagt i New Mexico i 1982. Skolen kjennetegnes av et sterkt fokus på frivillig arbeid i lokalsamfunnet samt villmarksaktiviteter. Den faglige standarden er dessuten svært høy, og skolen er rangert av Wall Street Journal som en av de beste videregående skolene i USA.

Les mer om skolen

UWC Dilijan

Dilijan, Armenia

UWC Dilijan åpnet i 2014 og ligger i nordøstlige delen av Armenia, omkranset av en frodig nasjonalpark. Skolen har en tydelig miljøprofil og er bygget med bærekraftige materialer for lave miljøutslipp. Det tilbys undervisning i flere språk, bl.a. russisk, og et mangfold av friluftsaktiviteter og muligheter for engasjement i det lokale samfunnet.

Les mer om skolen

UWC Mostar_Graduation

UWC Mostar

Mostar, Bosnia og Herzegovina

UWC Mostar i Bosnia-Herzegovina åpnet i 2006 og har som mål å bidra til fredsprosessen etter krigen som herjet landet fra 1992 til 1995. Gjennom etterlevelse av UWCs filosofi om vennskap og forståelse mellom ulike folkeslag, søker skolen å bidra til gjenforening mellom grupper i landet.

Les mer om skolen

PCUWC_Floating Building (2)

Pearson College UWC

British Columbia, Canada

Pearson College UWC ligger i delstaten British Columbia på vestkysten av Canada. Campus ligger naturskjønt til for seg selv langs kysten, omkranset av grantrær. Skolen tilbyr en helhetlig utdanning med et stort kulturelt mangfold og mange aktiviteter, bl.a. innenfor kunst, friluftsliv og samfunnstjeneste.

 

Les mer om skolen

UWC Costa Rica

Santa Ana, Costa Rica

UWC Costa Rica ligger i naturskjønne omgivelser i byen Santa Ana. Den tospråklige skolen er bygget på tre pilarer – konfliktløsning, mangfold og bærekraftig utvikling – og dette reflekteres i undervisningen og i de utenomfaglige aktivitetene.

Les mer om skolen

UWC Li Po Chun

Hong Kong

Li Po Chun UWC ligger i Hong Kong og ble grunnlagt i 1992. En viktig verdi på Li Po Chun er samfunnstjeneste, og det er anledning til å engasjere seg i mange ulike typer frivillig arbeid. Skolen tilbyr også muligheter for storbyliv og gir elevene en rik og variert kulturerfaring.

Les mer om skolen

UWC Waterford Kamhlaba

Eswatini (tidligere Swaziland)

UWC Waterford Kamhlabas historie strekker seg tilbake til 1963, da den ble opprettet som et ledd i kampen mot apartheid. I 1981 ble skolen medlem av UWC-bevegelsen. Skolen har elever fra hele verden, men jobber særlig med å rekruttere elever fra nærmiljøet og andre afrikanske land.

Les mer om skolen

UWC Thailand

Phuket, Thailand

UWC Thailand ligger nord for Phuket i frodige, naturskjønne omgivelser. Skolen ble innlemmet i UWC-bevegelsen fra august 2016 og har en unik tilnærming til læring. Skolen fokuserer på å skape selvstendige individer som lærer seg selv å kjenne blant annet ved hjelp av mindfulness. UWC Norge tar ikke opp elever til UWC Thailand i 2019.

Les mer om skolen

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japan

UWC ISAK ligger like utenfor den japanske fjellbyen Karuizawa. Skolen fokuserer spesielt på å utvikle unge ledere og å la studentene oppleve og lære av japansk kultur. 

Les mer om skolen

UWC East Africa

Moshi, Tanzania

UWC East Africa er den nyeste av de 18 UWC-skolene. Skolen har campuser i Arusha og Moshi, som begge ligger ved foten av to av Afrikas høyeste fjell, og har et stort fokus på friluftsliv og fjellklatring. Skolen tilbyr undervisning fra barneskoletrinnet og opp til videregående nivå.