Elevene

"Når man begynner på et UWC blir verden slik du kjenner til den endret for alltid. Hver dag byr på unike opplevelser man knapt kunne drømme om hjemme. I to år står tiden stille samtidig som den sporløst forsvinner. Man kan ikke kun gå på UWC-- man lever UWC."

- Robin Stokke, UWC Red Cross Nordic

"UWC har hjulpet meg med å finne nye sider ved meg selv, forstå hvilken verden vi lever i og hva som er viktig i livet mitt. En opplevelse som denne er utrolig sjelden, og jeg er veldig heldig som har fått lov til å dra ut på et sånt eventyr. "

- Frode Hertzberg Heldaas, UWC Maastricht

"UWC har gitt meg muligheten til å reise verden rundt og sove på sofaer i alle verdens hjørner. Det unike læringsmiljøet kombinert med et internasjonalt samfunn har lært meg verden gjennom ett perspektiv Wikipedia aldri vil kunne konkurrere med"

- Eskil Volberg, Pearson UWC

Elevfordeling

81 norske ungdommer studerer ved UWC-skolene via UWC Norge. Her ser du hvor mange elever fra hvert kull som går på de forskjellige skolene.

Lurer du på hvordan det er å være elev på UWC? Se opplevelsen gjennom elevenes øyne ved å følge førsteåringene og andreåringene på sosiale medier!

 

   

Førsteåringer
Kull 2018-2020

Andreåringer
Kull 2017-2019
UWC Adriatic College Italia 2 2
UWC Atlantic College Wales 6 6
UWC Changshu Kina 2 2
UWC Costa Rica Costa Rica 2 2
UWC Dilijan Armenia 2 2
UWC Li Po Chun Hong Kong 2 2
UWC Maastricht Nederland 2 2
UWC Mahindra College India 2 2
UWC Mostar Bosnia og Herzegovina 2 2
Pearson College UWC Canada 2 2
UWC ISAK Japan Japan 0 0
UWC Red Cross Nordic Norge 10 10
UWC Robert Bosch College Tyskland 2 2
UWC South East Asia Singapore 0 0
UWC Thailand Thailand 1 0
UWC-USA USA 2 2
Waterford Kamhlaba UWC Eswatini (Swaziland) 2 2

 

Glimt fra hverdagen ved skolene

Ane og Tuva i Nederland

Ane og Tuva er elever ved UWC Maastricht. De forteller at på UWC foregår mesteparten av utdanningen utenfor klasserommet. Det er under de hverdagslige samtalene med mennesker fra alle verdenshjørner at man lærer mest. De har ett råd til potensielle søkere: «Ta utfordringen! For herlighet så mye du lærer av det.»

Les mer her

Maren i India

Maren er elev ved Mahindra UWC College. Hun forteller at gjennom IB og UWC har det åpnet seg en ny verden av ideer og tanker.

Les mer her

Karina og Iben i Italia

«Det unike ved UWC Adriatic er definitivt beliggenheten og integrasjonen i den italienske kulturen. Mye historisk har skjedd i området, og kulturen har fått både slovensk og germansk innflytelse». Les Karina og Ibens betraktninger fra den italienske UWC-skolen her.

Les mer her

Nora i USA

Nora Mork er andreåring ved UWC-USA. Skolen har blant annet sin egen “farm”, hvor de dyrker grønnsaker, har høner og produserer mat til kafeteriaen og elevene. Noras råd til deg som vurdere å søke: «Vær klar for to sosiale, engasjerende år som virkelig åpner deg for verden, og gå inn i søknadsprosessen med et åpent sinn.«

Les mer her

Lars i Costa Rica

Lars er elev ved UWC i Costa Rica. Her forteller han om sin hverdag og mener at «etter to år på UWC vil du sannsynligvis kunne reise hvor som helst i verden og finne venn og et sted å sove.»

Les mer her

Gaute i Tyskland

Gaute er elev ved den rykende ferske UWC-skolen i Freiburg, Tyskland, som kan skryte av både passivhaus-campus og egen klosterhage. Her kan du lese om hans skolehverdag.

Les mer her

Simon i Singapore

Simon er andreåring ved UWCSEA, en skole med nærmere 3000 elever. Han forteller at «UWC-ånden, som preger all aktivitet på campus, bygger på et ønske om å skape forandring og bidra til en forbedring av skolemiljøet.»

Les mer her

Nicholas i Bosnia-Hercegovina

Nicholas er elev på UWC-skolen i Mostar. Han trives svært godt og uttaler at «Jeg kan med hånden på hjertet si at UWC trolig er det mest givende og beste videregående skoletilbudet du kan finne.»

Les mer her

Liv i Norge

Liv er elev ved UWC Red Cross Nordic i Flekke i Sogn og Fjordane. RCN har elever fra over 95 ulike nasjoner, og det nordiske friluftslivmiljøet setter sitt preg på livet ved skolen.

Les mer her

Elisteinar i Wales

Elisteinar Tenga er elev ved United World College of the Atlantic. Skolen er lokalisert i et slott fra 1200-tallet og har sin egen livredningstjeneste.

Les mer her

Malene og Katrine i Kina

Malene og Katrine er de to første norske elevene ved UWC Changshu i Kina. Her får de et innblikk i kinesisk kultur, språk og tradisjoner.

Les mer her

Maren i Armenia

Maren er elev ved UWC Dilijan i Armenia. Skolen åpnet i 2014 og ligger nordøst i Armenia, omkranset av en frodig nasjonalpark. Den har en tydelig miljøprofil, og elevene er sterkt integrerte i lokalmiljøet.

Les mer her

Erik i Canada

Erik går på Pearson College UWC i British Columbia på vestkysten av Canada. Campus ligger naturskjønt til for seg selv langs kysten, omkranset av grantrær. Skolen tilbyr en helhetlig utdanning med et stort kulturelt mangfold og mange aktiviteter, blant annet innenfor kunst, friluftsliv og samfunnstjeneste.

Les mer her

Maja, Judith og Sofie i Swaziland

Maja, Judith og Sofie er elever ved UWC Waterford Kamhlaba i Swaziland. Det er mange elevstyrte aktiviteter ved skolen, og jentene har fått flere muligheter til å reise rundt på det afrikanske kontinentet.

Les mer her

Anders i Hong Kong

Anders går på Li Po Chun UWC i Hong Kong. Skolen ligger cirka 40 minutter med T-bane unna selve Hong Kong sentrum, noe som gjør at elevene både bor i en av verdens kuleste byer og har fantastiske skoger og strender lett tilgjengelig.

Les mer her