Nyhetsbrev oktober 2023

Hei alle UWC-venner,

Høsten er allerede godt i gang – og siden sist har UWC Norge deltatt på UWC Red Cross Nordic sin markering av UWC-dagen som gikk av stabelen 21. september. I tillegg har vi tatt en prat med UWC-alumni, Audun Brendbekken, som har vært månedens alumni.

Nå teller vi i UWC Norge ned dagene til søknadsskjema for 2024 åpner 25. oktober. Her trenger vi din hjelp til å spre ordet til nysgjerrige og engasjerte ungdommer over hele landet!

Den aller viktigste måten vi kan nå ut til nye søkere er nettopp gjennom elever, alumni, foreldre og UWC-venner. Vi håper derfor at du vil hjelpe oss med å spre ordet over hele landet slik at rekordmange ungdommer får muligheten til å søke på UWC dette opptaket.

Audun som var elev ved UWC Atlantic College er månedens alumni

Han er en hamarsing bosatt i Bergen, som har brukt mesteparten av de siste ti årene etter UWC på å studere på Vestlandet. Etter å ha blitt ferdig utdannet lege i vår, begynte han i høst som stipendiat ved Universitetet i Bergen. Der er han tilknyttet forskergruppen Bergen Centre for Ethics and Priority Setting (BCEPS), og forsker på helseprioriteringer i Norge relatert til bruk av nye målrettede og kostbare behandlinger mot sjeldne sykdommer hos barn. Ellers kobler han av utenfor jobb i naturen, på joggetur, med en bok, eller et dårlig fjernsynsprogram.


Klikk deg inn under og les mer om hva som fikk Audun til å søke på UWC, hvordan opplevelsen var og hva erfaringen har betydd i etterkant! 

Kanskje gir det inspirasjon til å anbefale UWC til noen du kjenner?

Spre ordet om UWC!

Fortell om UWC!

Hvordan fant du ut om UWC? Det at du deler din UWC-opplevelse med familie, venner og bekjente betyr utrolig mye! Kjenner du noen på 15-16 år, eller kjenner du noen med barn i riktig alder? Fortell dem gjerne om UWC og gi dem en link til informasjonsbrosjyren vår. 

Spre ordet om infomøte 1. november – streames på Facebook

Vi i UWC Norge arrangerer infomøte i Oslo 1. november kl. 19.00. Infomøtet streames live på UWC Norge sin Facebook-side og man kan delta via Zoom, så man kan få med seg infomøtet uansett hvor i landet man befinner seg. Under kan du finne mer informasjon via vårt Facebook-event – inviter gjerne noen du kjenner til å delta!

Skolebesøk og infomøter

En annen måte du kan hjelpe oss å spre ordet er ved å dra på skolebesøk eller holde et infomøte i byen du bor i. Hvis du er interessert i å dra på skolebesøk eller holde et infomøte har vi lagd en enkel guide, og her finner du forslag til presentasjon, plakater og brosjyrer.

UWC-dagen 2023 – sharing a sustainable future

UWC-dagen er en årlig global feiring av UWC sin misjon og verdier, og blir markert hvert år 21. september. I år var temaet Sharing a sustainable future og Live og Mia fra nasjonalkomiteen deltok på UWC Red Cross Nordic sin markering. Dagen ble feiret med gjesteforelesninger og ulike workshops rundt årets tema. Her ble ulike perspektiver representert gjennom barnehagebarn, elever ved skolen, samt lokale skoleelever og virksomheter. 

For første gang siden 2017 var også skolens beskytter, Dronning Sonja, på besøk i anledning UWC dagen. Live og Mia fra nasjonalkomiteen var i Fjaler i tre dager, der de blant annet deltok på en formell middag der også Dronningen og flere elever, lærere og styret ved UWC Red Cross Nordic deltok. Etter å ha deltatt på flere workshops gjennom dagen, avsluttet de med å se et kveldsshow der temaet var Elegy for the Earth. 

Still til valg til nasjonalkomiteen
I februar skal det velges nye medlemmer til nasjonalkomiteen. Kan du være interessert i å stille?
Kontakt valgkomiteen på valgkom@no.uwc.org hvis du er interessert i å gjøre en innsats eller ønsker mer informasjon, og klikk her for å lese mer.

Betal medlemskontingent for 2023
Ditt bidrag betyr mye for at UWC Norge kan driftes optimalt, spesielt i dagens økonomisk krevende tider. 

Kontingenten er på 450 kr (250 kr for studenter/arbeidssøkende) og betales til konto 1503.66.34720 eller via Vipps 18988. Klikk her for å lese mer.

Kanskje du er interessert i dette…