Nyhetsbrev november 2023

Nå kan man søke på UWC for opptak i 2024

Søknadsskjemaet til UWC for 2024-opptaket åpnet for litt over en måned siden, og søknadsfristen er 25. januar 2024. Nå trenger vi din hjelp til å nå ut til så mange engasjerte ungdommer som mulig, slik at rekordmange 15-18-åringer får muligheten til å søke på UWC!

Ifjor trådte nye søknadskriterier i kraft både når det gjelder alder og utdanningsbakgrunn. Det gjør at enda flere får muligheten til å søke på UWC. Det er nå også mulig å søke flere ganger.

Bidra til UWC Norge

UWC Norge er en frivillig medlemsorganisasjon der både nåværende og tidligere elever og lærere ved UWC er medlemmer, og foreldre kan være støttemedlemmer.

UWC Norge driftes av nasjonalkomiteen, som har et stort antall aktiviteter gjennom et år. Nasjonalkomiteen arrangerer blant introhelg for nye elever og andre arrangementer for elever og alumni, markedsfører UWC i hele landet, har kontakt med myndighetene, nominerer elever til skolene og følger opp elevene under tiden på UWC.

I dette nyhetsbrevet vil vi invitere deg til å bli med på arrangementer med UWC Norge, og vi vil også oppfordre deg til å bidra økonomisk med å betale medlemskontingent og vurdere å stille til valg til nasjonalkomiteen til neste år.

Varm hilsen fra
Nasjonalkomiteen i UWC Norge

Kom i julestemning med UWC Norge den 5. desember

Frogner Kino i samarbeid med UWC Norge har gleden av å invitere til spesialvisning av DEN FØRSTE JULEN I SKOMAKERGATA – julens store, norske familiefilm tirsdag 5. desember. Regissør Mikal Hovland, som er UWC alumni, er til stede og innleder filmen.

UWC Norge spanderer popcorn til de første 50 som kommer🍿Dørene åpner 17.00.

Regissør Mikal Hovland har vært elev ved UWC Waterford Kamhlaba i Eswstini mellom 1998 og 1999. Dette har vært kilde til inspirasjon i senere arbeid!
Han begynte i 2009 på regi-linja ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Før dette fullførte han studier i filmfotografi og filmvitenskap mellom England og Cape Town.
Vi gleder oss til å se mange av dere der, og samtidig få skikkelig julestemning. 🤶🌲

Sjekk ut Facebook-eventet vårt for å bestille billetter!

Og dere, 05. januar avholdes UWC Norges årlige nyttårsbord – hold av datoen – mer informasjon kommer!

Still til valg i nasjonalkomiteen

For å gi stadig nye generasjoner av elever sjansen til å få samme UWC-opplevelsen som du hadde er vi helt avhengig av den frivillige nasjonalkomiteen i UWC Norge. Nasjonalkomiteen består av alumni som jobber frivillig, og den har 25 medlemmer som er inndelt i ulike grupper som økonomi, fundraising, myndighetskontakt, elevkontakt, kommunikasjon og nettverk.

Valgkomiteen til UWC Norge er på jakt etter dyktige, engasjerte og motiverte alumni som kan tenke seg å gjøre en innsats for UWC. Har du lyst å stille til valg eller kjenner du noen i UWC-nettverket ditt som burde stille til valg?

Les mer under og ta kontakt med valgkomiteen på valgkom@no.uwc.org hvis du er interessert i å gjøre en innsats, ønsker å tipse om aktuelle kandidater eller bare vil vite litt mer.

Malin Haara som gikk på RCN fra 2018–2020 er månedens alumn

Hun 22 år er født og oppvokst i Bergen sammen med sin familie. Etter UWC gikk turen til England for å studere. Hun har også supplert med diverse enkeltemner fra norske utdanningsinstitusjoner og en maritim fagutdanning. Idag jobber bor og jobber Malin i Bergen.

«Jeg har stor interesse av internasjonalt samarbeid, en lidenskap som ble formet på UWC og som jeg har hatt glede av å oppleve og utforske gjennom bl.a. lederkurs for nordiske delegater på Island og seiling på tvers av landegrenser. Jeg har også dedikert mye av feriene mine på å reise hvor jeg blant annet har besøkt mange av vennene mine fra UWC og Universitetet i London.»

Betal medlemskontingenten for 2023

UWC Norges økonomiske situasjon for 2023 er svært krevende, i stor grad på grunn av svak kronekurs. Bare fordi dollarkursen er høy, har våre utgifter til skolepenger blitt 600 000 kr høyere enn budsjettert.

Midlene fra medlemskontingenten går utelukkende til UWC Norge, og hjelper oss blant annet med å markedsføre UWC-tilbudet, produsere informasjonsmateriale og å holde arrangementer som introhelg og sammenkomster for alumni i Norge.

Per i dag er det bare et titall av rundt 1500 elever og alumni som betaler kontingenten. Ditt bidrag betyr mye for at UWC Norge kan driftes optimalt, og i forhandlinger om å beholde og øke midlene vi mottar. Det betyr også enda mer i krevende økonomiske tider som nå. Vi håper derfor at alle de som kan betale medlemskontingenten gjør det.

Medlemskontingenten er på 450 kr, men 250 kr for studenter og arbeidssøkende. Du kan betale til konto 1503.66.34720 eller via Vipps 18988.

Takk for støtten!

Priser for medlemskap:
Veiledende pris medlem: 450,-
Veiledende pris støttemedlem: 450,-
Student/arbeidssøkende: 250,-

Medlemskap kan betales:
Til konto: 1503.66.34720
På Vipps: 18988

Via nettsiden: uwc.no/medlem

Spørsmål? Ta gjerne kontakt på info@no.uwc.org eller telefon 466 77 071

Postadresse: Postboks 2883, 0608 Oslo

Besøksadresse: Frivillighetshuset, Kolstadgata 1, Tøyen, Oslo

Kanskje du er interessert i dette…