Når tiden står meg bi

Ut av ett vindu vel sju meter foran meg står en trapp. En betongtrapp uten hus. En gravstøtte. Men nok om det. Unødvendig å dvele over disse sporene av en nesten svunnet tid for lenge.

Jeg tenkte som så og benytte meg av denne timen, etter dagens klasser og før fredagskvelden begynner, til å skrive ned noen ord om alt. Kanskje er dette en av de få mulighetene jeg har igjen. Nei, dette er helt sikkert en av de få frie timene jeg har igjen før det beryktede kjøret begynner. Forresten så burde jeg skrevet EE nå (eller ToK, eller Historical Investigation, eller en labrapport, eller Economics IA) og ikke kastet bort tiden på å formidle tanker. Jaja! Framtidige studenter bør huske at IB og lekser går hånd i hånd, og UWC og IB likeså. Dagens påminnelse unnagjort (muligens til meg mer enn til potensielle lesere).

For noen dager som forgår her! For noen mennesker man passerer, hjelper, ler med, oppholder seg med. Fantastiske førsteåringer og herregud så mange bra samåringer. Skoleslit blir bare kulisser i en verden av kaffedrikking, kortspilling, småprat og storprat. Vi diskuterte religion i går til vi måtte tilbake til residensen, diskuterte Pride and Predjudice etter checkin. Noe Lofoten (mitt hjem – i Norge) ikke kan tilby; interessante, relevante diskusjoner. I Norge er jeg enige med mine venner om alt. Selvfølgelig vil det være fatalt og åpne Lofoten og Vesterålen for oljeborring, religion er en vits og hvem diskuterer vel bøker!

Her er det ikke slik. Mange av mine beste venner motstrider mange av mine sterkeste idealer idealer, uten at det skaper brister. Vi diskuterer, proklamerer, informerer. Alle er enige og unenige om alt. Alle er uvitene og alle vet – forskjellige ting. Må vike for arbeidet som tynger mine spinkle skuldre nå.

En siste paragraf til folk som av forskjellige grunner er nysgjerrige, min plan resten av denne fantastiske fredagen:
Skolearbeid, se på ett lokalt teaterstykke, spille kort, spise middag, forberede morgendagens transeksuelle fest (dette ved å slappe av og gjennomføre visning av Rocky Horror Picture Show).

Planen ovenfor er selvfølgelig modifisert med tanke på at det ikke er alle mine handlinger som er av interesse for lesere.

Kjærlig hilsen fra Mostar,
Bjørnar Sandberg

Kanskje du er interessert i dette…