Månedens alumn: Martin Fowler

1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?

Jeg vokste stort sett opp på Ås i Akershus med bror, norsk mor og amerikansk far. Foreldrene mine jobbet mye internasjonalt og jeg forstod tidlig at det fantes en større verden utenfor lille Ås. Jeg bor nå i Oakland, California og jobber i et lite advokatfirma som representerer arbeidstakere i arbeidsrettssaker. Jeg starter på en Juris Doctor-grad ved Yale Law School i Connecticut til høsten.

2) Hvilket UWC gikk du på og når?

UWC Costa Rica, 2009-11. 
 
 
3) Hva var hovedgrunnen til at du søkte på UWC?
 
Eventyrlyst og nysgjerrighet på andre kulturer og et ønske om å utfordre meg selv akademisk.
 
4) Hvordan var tiden din på UWC?
 
UWC var lærerikt. Selvfølgelig var det lærerikt akademisk – som historie-timene til lærer Dave fra England som gjennom lek og simulering klarte å få en haug 17-åringer fra rundt omkring i verden til å leve seg så inn i Versaillestraktaten og første verdenskrig at vi trengte drikkepause i midten av timen. Men enda mer enn det, var det lærerikt på et personlig plan. UWC skapte blant annet rom for dypt meningsfulle samtaler og opplevelser som utfordret en norsk tenårings kanskje litt naive, vestlig sentrerte verdenssyn. 
 
Det var også stort sett fantastisk moro. Når man starter på UWC så kjenner man ingen. Man starter med blanke ark. Akkurat det, kombinert med grunnpilaren om tverrkulturell forståelse og en ungdommelig nysgjerrighet, ga en utrolig frihet til å prøve nye ting og utforske nye deler av seg selv.
 
Her er videoen for UWC Costa Rica kullet 09-11 for et innblikk i hvordan livet var der!
 
5) Kan du fortelle litt om hva du har gjort etter UWC og hvorfor?
 
Jeg har en bachelorgrad i samfunnsgeografi fra Middlebury College i Vermont, USA og har siden prøvd å finne ut av hva jeg ønsker å gjøre videre i livet. Jeg har jobbet i amerikanske valgkamper og i menneskerettighetsorganisasjoner. Gjennom arbeidet i disse organisasjonene, samt et friår etter UWC som barnehageassistent i Norge, har jeg blitt opptatt av barns rettigheter. Jeg har valgt jus-studier ved Yale Law School i stor grad for få mulighet til å kunne jobbe internasjonalt med menneskerettighetsspørsmål. 
 
6) Hva har UWC betydd for deg i etterkant?
 
Mye. UWC ga en mestringsfølelse og en grunnleggende tro på at folk stort sett er gode på bunnen.  Dette har vært veldig viktig for meg (og kanskje spesielt viktig de siste årene med hatefulle bevegelser på fremmarsj flere steder i verden).
 
Og så er det menneskene! UWC er kanskje bare to år av livet, men de vennskapene jeg fikk der er fortsatt sterke, selv om man bor en verdensdel unna hverandre. Og veldig konkret, er UWC er en stor del av livet mitt hver eneste dag: jeg har gått på universitet og flyttet rundt omkring i USA med Bex, som jeg ble sammen med på UWC.
 
7) Hvilke tips eller råd vil du gi til nye eller nåværende UWC-elever?
 
Da jeg gikk på UWC, ble jeg fortalt at jeg virkelig måtte nyte det, fordi alt som kom etterpå kom til å være en nedtur i forhold til de to årene. Det var feil. UWC har ikke kastet en skygge over påfølgende år; tvert imot har opplevelsene jeg hadde der og vennskapene jeg fortsatt har derfra heller beriket dem.

Kanskje du er interessert i dette…