Månedens alumn: Pål Brynsrud

Pål vokste opp i Porsgrunn og gikk på skole både der og i Skien før han begynte på UWC Atlantic College i 1979. Pål mener at ingen kan oppleve verden hjemmefra – uansett hvor bra nettet er!

Hvorfor bestemte du deg for å søke på UWC?

Jeg ble anbefalt å søke av min engelsklærer. Det var flott å få et tips – den skolen jeg gikk på synes ikke det var særlig stas å sende gode elever bort.

Hva har UWC betydd for deg?

Veldig mye. Jeg fikk et bredere perspektiv på verden, og mange svært gode venner som jeg har beholdt siden den gang.

Hvordan var tiden din på UWC? Er det noen episoder du husker spesielt godt? 

Det var mye moro. Vi følte oss vel først litt som turister på en britisk kostskole. Det var mange regler man måtte holde, … eller ikke. Men vi forstod fort at her gjaldt regelen «work hard, play hard». Jeg hadde veldig mange spennende opplevelser, med alt fra klatring i huler til mottagelse med Prins Charles på Buckingham Palace og besøk hos min romkamerat fra Nord-Irland på de verste stedene i Londonderry under «the Troubles».

Kan du fortelle litt om hva du har gjort etter UWC?

Mellom 1981 til 1986 gikk jeg på NHH i Bergen. Det var god grunnutdannelse, litt teoretisk, men et veldig godt studentmiljø og svært mange studentaktiviteter ga god praksis (med militær førstegangstjeneste innimellom). Fra 1986-88 var jeg i Olje- og Energidepartementet – et enormt lærerikt og utfordrende sted for en nyutdannet, med mindre lønn, men mer erfaring enn veldig mange andre steder! I 1989 gikk jeg MBA Insead i  Frankrike. Det ga super påbygging for faglig vekst, internasjonalt forretningsperspektiv og gode jobbmuligheter. Mellom 1990-2001 jobbet jeg i McKinsey & Company. Jeg hadde base i Oslo, men jobbet minst seks måneder i henholdsvis Sverige, Danmark, UK, Spania, Baltikum; og bodde fire år i Moskva. I 2002-2004 var jeg Management for hire/styrerådgiver i flere ulike selskaper og land før jeg begynte i Credo Partners, Oslo i 2005. Vi startet med rådgivning, men har etter hvert gått 100 prosent over til å ivareta en portefølje av vekstselskaper i ulike bransjer som vi selv kontrollerer, fra fiskeprosesseringsutstyr og møbler, til hjelpemidler for funksjonshemmede barn.

Har du noen tanker rundt hvilken rolle UWC bør ha i dagens samfunn?

Utdannelse er nøkkelen til fremtiden. Du kan ikke oppleve verden hjemmefra – uansett hvor bra nettet er! Man er ikke i nærheten av å få samme perspektiver på verden ved å være på Facebook eller lese aviser, som å gå på en skole i to år med elever fra 80 land.

Hvilke tips eller råd vil du gi til nye eller nåværende UWC-elever?

  • Start vennskap som du kan fortsette å bygge gjennom et helt liv. Det å starte vennskap er ikke det samme som å bygge og beholde dem. Ikke bli overrasket om noen av de du blir best kjent med på skolen blir borte, mens andre er flinke til å holde kontakten gjennom et helt liv – det krever litt initiativ!
  • Skaff deg søvn og hold deg i form – uten dette har du et elendig grunnlag for å yte ditt beste.
  • Få deg en god eksamen – men ikke bruk så mye tid på den at du forsaker de to punktene ovenfor!
  • Gi noe tilbake til samfunnet etterpå – tenk på deg selv som leder i en eller annen form – enten det er til UWC eller annen frivillig innsats.

Kanskje du er interessert i dette…