Månedens alumn: Ann Charlott Wardle

Ann Charlott er født og oppvokst i Tromsø, gikk på Pearson College i Canada fra 2003-2005. Hun er UWC Norges nye organisasjonssekretær fra og med januar i år. 

1) Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå?

Jeg er født og oppvokst i Tromsø. I 2003 flyttet jeg til Canada for å gå på Pearson College. Jeg har flyttet litt rundt etter det og bodd i Paris, Madrid, Newcastle og Colchester før vi flyttet tilbake til Tromsø i 2015. Jeg har nettopp startet som organisasjonssekretær for UWC Norge og vi har flyttet til Oslo, hvor vi trives kjempegodt!
 

2) Hvilket UWC gikk du på og når?

Jeg gikk på Pearson College fra 2003-2005.
 
3) Hvorfor bestemte du deg for å søke på UWC?

Jeg søkte på UWC fordi en venninne ville at jeg skulle søke sammen med henne. Før det hadde jeg ikke hørt om UWC, men det viste seg å være det beste valget jeg kunne ha tatt. UWC er helt fantastisk.
 
4) Hva har UWC betydd for deg?

UWC har gitt meg utrolig mye, fra økt selvstendighet og selvsikkerhet til interessen min for menneskerettigheter og globale spørsmål. Det forandrer hele måten man ser på verden, og gir en økt forståelse for det som skjer i verden.
 
5) Hvordan var tiden din på UWC? Er det noen episoder du husker spesielt godt?

Den var helt fantastisk! Jeg fikk venner fra hele verden som jeg fortsatt har god kontakt med i dag. De episodene jeg husker spesielt godt var dykketurene til naturreservat hvor vi fikk dykke med sjøløver, blant fargerike koraller, sjøstjerner og kråkeboller med utrolig lange tagger. Vi hadde helger på Race Rocks som er et fyrtårn på en liten øy midt mellom Canada og USA. Her fikk vi være fyrvoktere mens de som bodde på øyen fikk fri, og vi var ansvarlige for å holde motoren til fyrtårnet i gang, registrere temperatur og pH-endringer i nærmiljøet, og ringe inn værrapporten til nærmeste værstasjon. Vi hadde også fantastiske campingturer i den Canadiske regnskogen, der vi lærte hvordan man oppfører seg om man møter på bjørn eller fjelløver og dro på kayakturer til strender man ikke når på fot. Det som gav meg aller mest nye impulser var nok de to prosjektukene hvor vi deltok som frivillige på reservat for Native Americans. Her fikk vi lære om kulturen deres og hvor viktig naturen er for dem, og jeg fikk skjære mitt aller første gresskar til Halloween i fantastiske tradisjonelle mønster. 
 
6) Kan du fortelle litt om hva du har gjort etter UWC (og hvorfor)?

Etter UWC tok jeg BA i internasjonal politikk på det Amerikanske Universitetet i Paris fordi UWC hadde gjort meg interessert i internasjonale spørsmål. Deretter tok jeg en MA i menneskerettigheter i York i England. Her fikk vi også reise til Sør-Afrika i to uker for å arbeide med Epilepsy South Africa i Cape Town for å hjelpe dem skrive et rettighetsbasert utdanningshefte. Jeg har også jobbet som engelsklærer i Spania et par år og som leder i tre tilpassede boliger for personer med utviklingshemninger i England. Vi flyttet til Tromsø for å hjelpe søsteren min, som er autistisk, sette opp en Brukerstyrt Personlig Assistent-ordning slik at hun kunne bo for seg selv, og frem til nå har jeg vært arbeidsleder for hennes ansatte på frivillig basis. Nå ser jeg virkelig frem til å komme tilbake i UWC-miljøet og gjøre alt jeg kan for at UWC Norge skal bli enda mer synlig. 
 
7) Har du noen tanker rundt hvilken rolle UWC bør ha i dagens samfunn?

UWC bør være en samfunnsleder. Både nasjonalkomiteen, nåværende og tidligere elever bør jobbe for å alltid vise best practice i alt man tar seg til, og bør delta på forum og nettverksgrupper for å dele den kunnskapen og erfaringer som vi alle sammen sitter på.
 
8) Hvilke tips eller råd vil du gi til nye eller nåværende UWC-elever?

Nyt tiden på UWC! Bli kjent med så mange andre elever som mulig, fra så mange forskjellige kulturer som mulig. Del din egen historie og bakgrunn og gi noe tilbake til skolesamfunnet hver dag. 

Kanskje du er interessert i dette…