Jackline Wani er jubileumsfondets første elev

Som del av 50-årsjubileet til UWC-bevegelsen i 2012 samlet UWC Norge inn penger for å gi ungdom fra vanskeligstilte eller fattige land muligheten til å gå på et UWC. Kampanjen samlet inn 163 000 pund fra UWC Norges medlemmer til et jubileumsfond som som dekker ett UWC-stipend annenhvert år.

Den første mottakeren av stipendet, Jackline Wani, begynte på UWC Mostar høsten 2017. Jackline er 19 år, og født og oppvokst i Juba i Sør-Sudan sammen med moren og seks eldre søsken.

— På reisen til Mostar var jeg veldig bekymret: jeg hadde hverken fløyet eller reist utenfor Sør-Sudan før, og jeg reiste med bare ti dollar. Jeg var usikker på om Mostar var en trygg by, om folkene der var snille og om engelsken min var god nok. Heldigvis ble jeg tatt hjertelig imot av alle elevene og lærerne i Mostar, og jeg fikk fort mange gode venner.

I Mostar har Jackline prøvd mange ulike CAS-aktiviteter, inkludert hagearbeid, byrydding og miljøvern. Hun ser på jogging som den mest eksotiske CAS-aktiviteten sin:

— Jeg hadde aldri jogget før jeg kom til Mostar — det ville vært utrygt og alt for varmt i Sør-Sudan! Jogging gir meg en god følelse og jeg blir veldig avslappet etterpå, sier hun.

Etter UWC drømmer Jackline om å bli ingeniør eller arkitekt:

— Jeg har alltid hatt lyst til å bli ingeniør. I Mostar lærte jeg mer om arkitektur, som gjorde at jeg fikk lyst til å bli byggingeniør eller arkitekt og bidra til å skape nye, vakre bygg over hele verden.

Kanskje du er interessert i dette…

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

UWC Norge er på jakt etter dyktige, engasjerte og motiverte alumni som kan tenke seg å gjøre en innsats for UWC. Nasjonalkomiteen i UWC Norge består av over 20 alumni som jobber frivillig i ulike grupper som steller med arrangementer, promotering, elevkontakt og mye annet.

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Etter to år ved ein UWC-skule er moglegheitene mange. Her kan du lese om fire UWC-alumni som alle har teke steget vidare inn i akademia – med kvar sine vidt ulike forskingsfelt. Nils H. Korsvoll, Sirianne Dahlum, Ragnhild Freng Dahle og Marte C.W. Solheim er alle fire ein del av Akademiet for yngre forskere, ein tverrfagleg møteplass og forskingspolitisk plattform for yngre forskarar samt en pådrivar for nyskapande forskingsformidling.