Jackline Wani er jubileumsfondets første elev

Som del av 50-årsjubileet til UWC-bevegelsen i 2012 samlet UWC Norge inn penger for å gi ungdom fra vanskeligstilte eller fattige land muligheten til å gå på et UWC. Kampanjen samlet inn 163 000 pund fra UWC Norges medlemmer til et jubileumsfond som som dekker ett UWC-stipend annenhvert år.

Den første mottakeren av stipendet, Jackline Wani, begynte på UWC Mostar høsten 2017. Jackline er 19 år, og født og oppvokst i Juba i Sør-Sudan sammen med moren og seks eldre søsken.

— På reisen til Mostar var jeg veldig bekymret: jeg hadde hverken fløyet eller reist utenfor Sør-Sudan før, og jeg reiste med bare ti dollar. Jeg var usikker på om Mostar var en trygg by, om folkene der var snille og om engelsken min var god nok. Heldigvis ble jeg tatt hjertelig imot av alle elevene og lærerne i Mostar, og jeg fikk fort mange gode venner.

I Mostar har Jackline prøvd mange ulike CAS-aktiviteter, inkludert hagearbeid, byrydding og miljøvern. Hun ser på jogging som den mest eksotiske CAS-aktiviteten sin:

— Jeg hadde aldri jogget før jeg kom til Mostar — det ville vært utrygt og alt for varmt i Sør-Sudan! Jogging gir meg en god følelse og jeg blir veldig avslappet etterpå, sier hun.

Etter UWC drømmer Jackline om å bli ingeniør eller arkitekt:

— Jeg har alltid hatt lyst til å bli ingeniør. I Mostar lærte jeg mer om arkitektur, som gjorde at jeg fikk lyst til å bli byggingeniør eller arkitekt og bidra til å skape nye, vakre bygg over hele verden.

Kanskje du er interessert i dette…