Hvordan er det å ha barnet sitt på UWC? UWC-RBC Tyskland

Ingjerd, moren til Gaute på UWC-RBC, sier at «den som blir valgt ut til en av UWC-skolene har virkelig trukket vinnerloddet, og de som er hjemmesittere kan glede seg til å følge poden gjennom to spennende år.» Ingjerd legger videre vekt på tre ting:

Trygghet

Vi opplever at skolemiljøet er trygt. Har inntrykk av at vår sønn har frie tøyler og opplever mye, men det er likevel tett oppfølging av voksne. Det virker som om det er klare grenser i forhold til å reise bort, overnatting, å være ute sent om kvelden osv. Vi har vært på besøk på skolen og opplevde at lærere og andre voksne kjente vår sønn godt, brydde seg om han og uttrykte at han var en viktig del av skolemiljøet.

Faglige utfordringer

Å gå på UWC kan nesten ikke sammenlignes med å gå på vanlig norsk videregående skole. Det er kjempestor forskjell på det faglige, og det ser vi gjennom vår sønns interesse, engasjement og ønske om å lære. For han har det vært en faglig opptur, og han blir virkelig utfordret. Læringsmiljøet virker usedvanlig flott – de aller fleste gjør sitt beste, bidrar og har ønske om best mulig resultat – og lærerne er oppriktig interesserte og engasjerte i sine fag. I neste omgang påvirker også dette tankene omkring videre utdanning. Gjennom undervisning og tett veiledning synes vi at vår sønn har blitt mye mer oppmerksom på sine styrker og interesser, og han er mer målrettet og bevisst på hvilken vei han skal velge i framtiden.

Det sosiale

Det sier seg selv at med 200 elever fra nærmere 90 ulike nasjoner er læringskurven bratt når det gjelder det sosiale samspillet mellom elevene. Å bo tett på andre, spise sammen, jobbe sammen, lære sammen, danse og synge sammen, ha hjemlengsel sammen og fortelle vitser sammen gir elevene en erfaring som de ikke kunne fått noe annet sted. UWC-filosofien bygger på forståelse og toleranse – og slik vi ser det fungerer det faktisk i praksis. Vi gleder oss over at vår sønn har knyttet tette vennskapsbånd med ungdommer fra alle verdens hjørner. Det fine er at det drypper litt på oss også – i desember får vi en hel delegasjon på besøk som vi feire hvit jul i Norge!

Konklusjonen er –

Dersom man har en ungdom i huset som kan tenke seg å søke UWC er det ingen grunn til å nøle. Den som blir valgt ut til en av UWC-skolene har virkelig trukket vinnerloddet, og de som er hjemmesittere kan glede seg til å følge poden gjennom to spennende år.

Kanskje du er interessert i dette…