Hva har skjedd i UWC-bevegelsen det siste året?

UWC-bevegelsen utvider seg stadig, og i løpet av det siste året har vi fått to nye skoler! Det norske nettverket har også samlet seg ved flere anledninger, og vi har både tatt opp 40 nye elever og ønsket kull 2015-17 lykke til videre. Her er noen høydepunkter fra året som har gått:

August 2016: UWC Thailand ble åpnet, som den 16 skolen i UWC-bevegelsen. UWC Thailand ligger nord for Phuket i frodige, naturskjønne omgivelser. Skolen fokuserer på å skape selvstendige individer som lærer seg selv å kjenne blant annet ved hjelp av mindfulness.

September 2016: UWC-dagen ble markert for fjerde året på rad, både i Norge og internasjonalt. Kontakt og formidling på tvers av kulturer gikk igjen som tema da UWC-dagen ble markert i Oslo, Bergen, og Trondheim. UWC-dagen er 21. september hvert år, og dette er også den internasjonale fredsdagen.

Oktober 2016: Hele UWC-bevegelsen samlet seg til UWC Congress i Trieste. Kongressen ble åpnet av Svein Mollekleiv som er president i norske Røde Kors, som holdt en keynote med titteen «Why the World Needs UWC». Fra Norge stilte både representanter fra nasjonalkomiteen og UWC Red Cross Nordic.

Desember 2016: UWC Norge arrangerer et årlig julebord i Oslo, og i 2016 hadde vi en ekstra grunn til å feire. Tidlig i desember kom nyheten om at UWC fikk tildelt økt støtte til skolepenger over statsbudsjettet, etter intenst lobbyarbeid fra ANSA og UWC Norge. 3,2 millioner ekstra betød at elevenes egenandel per år kunne reduseres ned fra 70 000 til 30 000 kroner.

Januar 2017: Søknadsfristen til UWC-skolene gikk ut 25. januar. I år havnet vi på 150 søkere totalt, en oppgang på ca 20 prosent fra i 2016. Med unntak av Nord-Trøndelag kom det søkere fra alle landets fylker.

Juni 2017: Tradisjonen tro arrangerte UWC Norge introhelg for nye elever den andre helgen i juni. De fleste nye elevene møtte opp, i tillegg til mange andreåringer og andre alumni. Elevene fikk blant annet en introduksjon til kulturkræsj og tips til hvordan man takler både IB og hjemlengsel. For første gang ble det arrangert en kombinert sommerfest for UWC-alumni og avslutningsseremoni for utgående elever. Sommerfesten ble arrangert i idylliske omgivelser på Abbediengen hovedgård. TV2-sjef og AC-alumn Olav Sandnes holdt en inspirerende tale til elevene som nå er ferdig på UWC, og de fikk også utdelt diplom og blomster til stående ovasjon fra bevegelsen.

August 2017: UWC ISAK Japan ble offisielt en UWC-skole 1. august, som den 17. skolen i bevegelsen. UWC ISAK ligger like utenfor den japanske fjellbyen Karuizawa, og skolen fokuserer spesielt på å la studentene oppleve og lære av japansk kultur.

Kanskje du er interessert i dette…