Home Sweet Home

Om fem timer sitter jeg på flyet til New York. Om fjorten timer sitter jeg på flyet til Gardermoen. Om tjue-en timer lander jeg i Norge. Første termin på United World College of Costa Rica er over, og jeg skal hjem.

Det har vært tre (nesten fire) hektiske måneder. Vi har fått mengder med skolearbeid og forpliktelser man ikke kunne forestille seg før man kommer hit. Men det er ikke det som er det viktigste. Det viktigste er det man har lært; hva det egentlig betyr å bo sammen med andre som har helt forskjellige syn på verden. Hvordan inngå kompromisser, se på to, tre eller fire forskjellig synsvinkler av en sak, og komme til en avgjørelse som gjør alle glade. Jeg har fått ekstremt gode venner, og ett nært ‘bror-søster’ forhold til samåringene mine Susanne og Emily, som jeg er veldig veldig glad i.

Tusen takk, UWC Norge, for å ha gitt meg muligheten til å oppleve noe som dette her. Jeg drar hjem til Norge med et smil om munnen; til familie, venner, julemat og kaldt vær!

– Martin Wik Fowler, UWC Costa Rica ’09-’11

Kanskje du er interessert i dette…