Hvor kan jeg lese mer om hvordan det er å gå på UWC?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

Her kan du lese om livet på de ulike UWC-skolene.

Kan elevene reise i helgene og feriene når de går på skolene?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

UWC-elevene reiser mye i nærområdet, både på skoleprosjekter og i egen regi. Hver UWC-skole har egne regler, og som oftest kan elevene reise hvis de får lov av foresatte.

Er det trygt å gå på UWC?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

Ja! UWC-skolene har et sterkt fokus på sikkerhet og mental helse, og arbeider for at elevene skal få utfordre seg selv innenfor trygge rammer. Skolene, UWC International og UWC Norge har krise- og risikoplaner, og alle skolene har ansatt helsepersonell og nære samarbeid med lokale helsetjenester.

Hva er prosjektuker og hvilke prosjekter har norske UWC-elever deltatt i?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

De fleste skolene setter av uker der elevene organiserer egne prosjekter med utgangspunkt i CAS-programmet. Man kan for eksempel hjelpe flyktningbarn i Paris, reise på seiltur, organisere et engelskkurs eller lage en dokumentar.I denne elevbloggen forteller Gaute om sin prosjektuke på UWC Dilijan.

Hvilken støtte får elevene av UWC Norge under oppholdet?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

Det er de ulike UWC-skolene som i hovedsak ivaretar elevene som er på UWC, og som har ansvaret for elevene mens de er på UWC. Vi i UWC Norge ønsker å hjelpe elevene med tips og veiledning før de reiser ut på UWC, og organiserer en introhleg for elever som blir tatt opp i juni,

Hvilken psykososial støtte får elevene?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

Psykososial støtte er et prioritert område for UWC. De ulike skolene har ulike tilbud til elevene, og har mer informasjon på sine nettsider. 

Hvilke regler gjelder for elevene ved de ulike skolene?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

For å skape et trygt og lærerikt miljø har de ulike UWC-skolene regler som alle elevene skal følge. Alle UWC-skolene følger Common Rules of Conduct, som du finner her. Hver skole har også vedtatt egne regler som er tilpasset lokale forhold.

Når starter skoleåret ved de ulike skolene? Reiser elevene hjem i feriene?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

Skolene har ulik skolestart. De aller fleste starter i august eller tidlig i september, og Waterford Kamhlaba-skolen i Swaziland starter i januar. De fleste skolene organiserer en introduksjonsuke eller to før skolehverdagen braker løs for fullt. Elevene får endelig informasjon om nøyaktig skolestart etter opptak.De fleste norske elevene reiser hjem i sommer- og vinterferiene, men

Hvordan er en vanlig dag på UWC?

12. desember 2018 • Sjur Hamre

Det finnes ingen vanlig dag på UWC! Takeoverene våre på Instagram og elevbloggen vår gir noen innblikk i skolehverdagen.Du kan også lese glimt fra alle UWC-skolene på skolesiden.