Glimt fra skolene: Maren i India forteller

Maren er elev ved Mahindra UWC College. Hun forteller at gjennom IB og UWC har det åpnet seg en ny verden av ideer og tanker.

1. Kan du fortelle litt om din UWC-skole?

Jeg går på Mahindra United World College of India (skolen har formelt skiftet navn til Mahindra UWC College, men elever og ansatte benytter i praksis det gamle navnet, red. anm.). Skolen ligger på det vi kan kalle den «Indiske bygda», 2-8 timer (kommer helt ann på hvordan trafikken er) uten for Mumbai. Vi er rundt 240 elever på skolen og har rundt 60 nasjonaliteter på skolen. Fra disse 240 elvene er vi alle fordelt utover fem wadaer. Wada betyr bolig på marathi som er språket for delstaten Maharastra hvor vi bor. I wadaene er det rundt ti hus for elver, og i de husene er det to rom, og i et rom er man fire personer. Du har også en «advisor» i wadaen din som du kan gå til med hva som helst, alt fra å lage pannekaker på kjøkkenet til å snakke om hvilke fag man vil ta. Jeg har opplevd en enorm støtte ikke bare gjennom min advisor, men også gjennom andre lærere og ikke minst elever. Jeg tror når man bor så avsides fra alt annet, når vi alle er i en situasjon som er så uvant og når man bor veldig opp i hverandre har man mulighet til å bygge veldig nære vennskap.

 

2.Hvordan ser en vanlig dag ut på din UWC-skole?

En vanlig dag på MUWCI starter for meg 06:30, jeg står opp å gjør meg klar for en ny dag så går jeg til frokost i kafeteriaen. Timene begynner 07:30 også er det fulltkjør til 14:10 og så spiser jeg lunsj. Etter det er det enten et møte å gå til, noen lekser som må gjøre eller en annen aktivitet å delta på. Det er bestandig noe gøy å være med på! Så klokken 19:00 har vi middag. Etter det pleier det å være tid for mer møter, lekser eller finne på noe med vennene mine. 21:30 har vi check-in også prøver jeg å være i seng rundt 23:30. Men det jeg setter mest pris på med dagene mine kommer ikke helt frem i dette fordi hva jeg syns gjør mine dager spesielle er alle de unike samtalene jeg kan ha. Alt fra å snakke om hva vi vil gjøre neste gang vi drar til Pune (den nærmeste stor byen) til hvorfor vi må bruke kjønnsnøytrale banneord.

 
Maren Bakkevold

3.Hva gjør akkurat din UWC-skole unik?

Jeg tror det som gjør MUWCI spesiell er alle mulighetene vi har etter skolen. Det er veldig lett å starte opp noe for selv, samtidig som det er veldig masse å ta fatt på uansett hva slags interesser man har. Vi har også noe helt nytt fra i år «UWC project based diploma» hvor du har muligheten til å i stede for å følge det vanlige løpet med IB-diploma og alle dine aktiviteter etter skolen, så utvikler du et prosjekt som du jobber med i løpet av dine to år på MUWCI. En virkelig helt unik måte å fulføre videregående på spør du meg.
 

4.Hvordan er det å gå på UWC i forhold til norsk videregående?

For meg har det vært et veldig stort hopp fra vanlig norsk videregående til IB. Gjennom IB og UWC har jeg fått åpnet en verden av ideer og tanker jeg ikke vet om jeg hadde fått før mye senere i livet om ikke i det hele tatt. Så selv om IB er utrolig krevende så er det også veldig givende. Samtidig har jeg også måtte lære meg å være mer fornøyd med de resultatene jeg får – man trenger ikke 7 i alle fagene sine. På en UWC skole er man omringet av fantastiske folk som er utrolig flinke og interessante, i tillegg stilles det høye krav til oss som elever noe som kan resultere i at man får seg en stor virkelighetssjekk på både godt og vondt.
 

5.Hvilke råd vil du gi til noen som ønsker å søke på UWC?

Man skal ikke være ferdig utlært når man kommer til et UWC, og derfor tror jeg at hvis man kan vise at man bryr seg om de rundt seg og samfunnet er du på god vei på UWC. Jeg tror også å vise aktivt engasjement i samfunnet er viktig, så hvis du drømmer om å gå på en UWC en dag kanskje det kan være lurt å tenke på hva du står for og hvordan du kan vise det, og hvis du ikke er interessert i samfunnet så er kanskje ikke UWC en plass hvor du blir å trives. Og om du skulle være så heldig å komme inn tror jeg det viktigste du kan ta med deg er et åpent sinn, og være klar for to år med hardt arbeid!
 
 

Kanskje du er interessert i dette…