Ta VG2 og VG3 i utlandet

100 nasjonaliteter på 18 videregående skoler i 18 land

United World College er en mulighet for deg som vil bo i utlandet og bli kjent med folk fra hele verden mens du lærer i et morsomt og utfordrende miljø.

Slik søker du

Ta neste steg mot å bli en UWC-elev! Søknaden åpner 25. oktober, fristen for innsending er 25. januar.

Om skolene

Utforsk de 18 unike UWC skolene

Hva er UWC?

Les om UWC Norge og om vår historie og mål.

UWC Norge

Vi i UWC Norge, i samarbeid med HK-dir, organiserer søknadsprosessen for norske elever som vil på UWC. Vi følger opp nåværende elever og jobber med å koble sammen og engasjere UWC-nettverket i Norge.

UWC Red Cross Nordic

Dette er UWC-skolen i Norge. Den ligger i Fjaler i Vestland fylke og har 200 elever hvorav 20 er norske. Når du søker på UWC kan du komme til denne eller en av de 17 andre skolene.

Finansiell støtte

UWC mener at utdanning skal være uavhengig av elevenes sosioøkonomiske situasjon. I Norge er tilbudet støttet av myndighetene; elevene betaler per skoleåret 2021-22 en egenandel på 40 000 kroner i året og kan søke om et behovsprøvd tilleggsstipend for å få dekket hele eller deler av egenandelen. Egenandelen blir justert årlig, og vi håper på å kunne holde den et sted mellom 35 000 og 45 000 kroner for skoleåret 2022-23.

International Baccalaureate

Alle de 18 UWC-skolene tilbyr det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate (IB) diplomaet. IB har et akadamisk og aktivitetsbasert fokus. Det er derfor en stor mengde forskjellige fag i tillegg til aktiviteter utenom skolen som sport, frivillig arbeid og kreative muligheter.

Nyheter

Månedens alumn: Audun Brendbekken

Månedens alumn: Audun Brendbekken

Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå? Jeg er en hamarsing bosatt i Bergen, som har brukt mesteparten av de siste ti årene etter UWC på å studere på Vestlandet. Jeg er født i Lofoten hvor moren min hadde turnustjeneste, men...

Nyhetsbrev august 2023

Nyhetsbrev august 2023

Hei alle UWC-arar! Sommarferien er på hell, og eit nytt skuleår er rett rundt hjørnet – eller allereie igang for elevane våre rundt omkring i verda. Mange av førsteåringane våre er allereie på plass i det landet der dei skal tilbringe dei neste to åra – spenninga...

Bidra

Som tidligere elev, foresatt, familie eller støttespiller for UWC Norge kan du betale en årlig medlemskontingent på 450kr (250kr for studenter). Jo flere betalende medlemmer vi har dess større blir vår politiske gjennomslagskraft. Innsamlet medlemskontigent går uavkortet til UWC Norges arbeid med rekruttering, nettverks-arrangement og kommunikasjon. Vi setter stor pris på ditt bidrag! 

Du kan også donere større beløp for å støtte oss i vårt arbeid for å få et større mangfold av norske elever til UWC-skoler.