Ta VG2 og VG3 i utlandet

100 nasjonaliteter på 18 videregående skoler i 18 land

United World College er en mulighet for deg som vil bo i utlandet og bli kjent med folk fra hele verden mens du lærer i et morsomt og utfordrende miljø.

Slik søker du

Ta neste steg mot å bli en UWC-elev! Søknaden åpner 25. oktober, fristen for innsending er 25. januar.

Om skolene

Utforsk de 18 unike UWC skolene

Hva er UWC?

Les om UWC Norge og om vår historie og mål.

UWC Norge

Vi i UWC Norge, i samarbeid med HK-dir, organiserer søknadsprosessen for norske elever som vil på UWC. Vi følger opp nåværende elever og jobber med å koble sammen og engasjere UWC-nettverket i Norge.

UWC Red Cross Nordic

Dette er UWC-skolen i Norge. Den ligger i Fjaler i Vestland fylke og har 200 elever hvorav 20 er norske. Når du søker på UWC kan du komme til denne eller en av de 17 andre skolene.

Finansiell støtte

UWC mener at utdanning skal være uavhengig av elevenes sosioøkonomiske situasjon. I Norge er tilbudet støttet av myndighetene; elevene betaler per skoleåret 2021-22 en egenandel på 40 000 kroner i året og kan søke om et behovsprøvd tilleggsstipend for å få dekket hele eller deler av egenandelen. Egenandelen blir justert årlig, og vi håper på å kunne holde den et sted mellom 35 000 og 45 000 kroner for skoleåret 2022-23.

International Baccalaureate

Alle de 18 UWC-skolene tilbyr det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate (IB) diplomaet. IB har et akadamisk og aktivitetsbasert fokus. Det er derfor en stor mengde forskjellige fag i tillegg til aktiviteter utenom skolen som sport, frivillig arbeid og kreative muligheter.

Nyheter

Månedens alumn: Ane Breivik

Månedens alumn: Ane Breivik

Kan du fortelle litt kort om bakgrunnen din? Hvor vokste du opp? Hva gjør du nå? Jeg kommer fra Bærum i Akershus, men tilbrakte deler av barndommen i utlandet. I dag jobber jeg som leder i Unge Venstre og er vararepresentant til Stortinget. Hvilket UWC gikk du på og...

Nyhetsbrev november 2023

Nyhetsbrev november 2023

Nå kan man søke på UWC for opptak i 2024 Søknadsskjemaet til UWC for 2024-opptaket åpnet for litt over en måned siden, og søknadsfristen er 25. januar 2024. Nå trenger vi din hjelp til å nå ut til så mange engasjerte ungdommer som mulig, slik at rekordmange...

Bidra

Som tidligere elev, foresatt, familie eller støttespiller for UWC Norge kan du betale en årlig medlemskontingent på 450kr (250kr for studenter). Jo flere betalende medlemmer vi har dess større blir vår politiske gjennomslagskraft. Innsamlet medlemskontigent går uavkortet til UWC Norges arbeid med rekruttering, nettverks-arrangement og kommunikasjon. Vi setter stor pris på ditt bidrag! 

Du kan også donere større beløp for å støtte oss i vårt arbeid for å få et større mangfold av norske elever til UWC-skoler.