fbpx

Ta 2. og 3. år av videregående i utlandet

100 nasjonaliteter på 18 videregående skoler i 18 land

Ta de to siste årene av videregående på en av 18 skoler verden over og diskuter, lær, og bli venner med elever fra 90 forskjellige land.

Slik søker du

Ta neste steg mot å bli en UWC elev!

Om skolene

Les om de 18 unike UWC skolene

Hva er UWC?

Les om UWC Norge og om vår historie og mål.

UWC Norge

Vi i UWC Norge er de som organiserer søknadsprosessen for norske elever som vil på UWC. Vi følger opp nåværende elever og jobber med at UWC nettverket i Norge skal være tipp topp!

UWC Red Cross Nordic

Dette er UWC skolen i Norge. Den er i Fjaler i Vestland og har 200 elever hvorav 20 er norske. Når du søker på UWC kan du komme til denne eller en av de 17 andre skolene.

Finansiell støtte

UWC mener at utdanning skal være uavhengig av elevenes sosioøkonomiske situasjon. I Norge er tilbudet støttet av myndighetene; elevene betaler per skoleåret 2019-20 en egenandel på 32 000 kroner i året og kan søke om et behovsprøvd tilleggsstipend for å få dekket egenandelen. Egenandelen blir justert årlig, og vi håper på å kunne holde den på mellom 30 000 og 40 000 kroner for skoleåret 2020-21.

International Baccalaureate

Alle de 18 UWC-skolene tilbyr det internasjonalt annerkjente International Baccalaureate (IB) diplomaet. IB har et akadamisk og aktivitetsbasert fokus. Det er derfor en stor mengde forskjellige fag i tillegg til aktiviteter utenom skolen som sport, frivillig arbeid og kreative muligheter. 

Alle de norske elevene fremme på skolene sine

De fleste av våre UWC elever kom seg til skolene sine i august, men noen elever har hatt fjernundervisning i noen måneder før de nå har fått dratt til skolene sine. Magnus, som er førsteåring ved Pearson College i Kanada var en av dem. Han forteller om hvordan det har vært.

Webinar for søkere på United World Colleges (UWC)

Syntes du det høres spennede ut å få venner fra hele verden? Er du fortsatt ikke sikker på om UWC er noe for deg? Har...

UWC-dagen 2020

21. September er den internasjonale fredsdagen, men også UWC-dagen. På denne spesielle dagen skulle både...

De nye elevene har fullført introhelgen!

7.-9. august var de nye elevene på introhelg på Gulsrud leirsted og fikk sin første smakebit på UWC-opplevelsen. De...

Bidra

Som tidligere elev, foresatt, familie eller støttespiller for UWC Norge kan du betale en årlig medlemskontingent på 250kr, 450kr avhengig av situasjon. Vi setter stor pris på ditt bidrag! 

Du kan også donere større beløp for å støtte oss i vårt arbeid for å få et større mangfold av norske elever til UWC-skoler.