Ta 2. og 3. år av videregående i utlandet

100 nasjonaliteter på 18 videregående skoler i 18 land

United World College er en mulighet for deg som vil bo i utlandet og bli kjent med folk fra hele verden mens du lærer i et morsomt og utfordrende miljø.

Slik søker du

Ta neste steg mot å bli en UWC elev! Søknaden åpner 25. oktober, fristen for innsending er 25. januar.

Om skolene

Les om de 18 unike UWC skolene

Hva er UWC?

Les om UWC Norge og om vår historie og mål.

UWC Norge

Vi i UWC Norge i samarbeid med HK-dir er de som organiserer søknadsprosessen for norske elever som vil på UWC. Vi følger opp nåværende elever og jobber med sammenkoble og engasjere UWC nettverket i Norge.

UWC Red Cross Nordic

Dette er UWC skolen i Norge. Den er i Fjaler i Vestland fylke og har 200 elever hvorav 20 er norske. Når du søker på UWC kan du komme til denne eller en av de 17 andre skolene.

Finansiell støtte

UWC mener at utdanning skal være uavhengig av elevenes sosioøkonomiske situasjon. I Norge er tilbudet støttet av myndighetene; elevene betaler per skoleåret 2021-22 en egenandel på 40 000 kroner i året og kan søke om et behovsprøvd tilleggsstipend for å få dekket hele eller deler av egenandelen. Egenandelen blir justert årlig, og vi håper på å kunne holde den et sted mellom 35 000 og 45 000 kroner for skoleåret 2022-23.

International Baccalaureate

Alle de 18 UWC-skolene tilbyr det internasjonalt annerkjente International Baccalaureate (IB) diplomaet. IB har et akadamisk og aktivitetsbasert fokus. Det er derfor en stor mengde forskjellige fag i tillegg til aktiviteter utenom skolen som sport, frivillig arbeid og kreative muligheter. 

Nyheter

Månedens alumn: Severin Schirmer

Månedens alumn: Severin Schirmer

For meg var United World College en av de mest «empowering» opplevelsene jeg har hatt. Å bo sammen med mennesker fra hele verden og gå på en skole med dyktige og engasjerte lærere, gjorde at jeg ble kjent med mulighetene som finnes der ute og liker å tro at jeg har...

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

UWC Norge er på jakt etter dyktige, engasjerte og motiverte alumni som kan tenke seg å gjøre en innsats for UWC. Nasjonalkomiteen i UWC Norge består av over 20 alumni som jobber frivillig i ulike grupper som steller med arrangementer, promotering, elevkontakt og mye annet.

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Etter to år ved ein UWC-skule er moglegheitene mange. Her kan du lese om fire UWC-alumni som alle har teke steget vidare inn i akademia – med kvar sine vidt ulike forskingsfelt. Nils H. Korsvoll, Sirianne Dahlum, Ragnhild Freng Dahle og Marte C.W. Solheim er alle fire ein del av Akademiet for yngre forskere, ein tverrfagleg møteplass og forskingspolitisk plattform for yngre forskarar samt en pådrivar for nyskapande forskingsformidling.

Bidra

Som tidligere elev, foresatt, familie eller støttespiller for UWC Norge kan du betale en årlig medlemskontingent på 450kr (250kr for studenter). Jo flere betalende medlemmer vi har dess større blir vår politiske gjennomslagskraft. Innsamlet medlemskontigent går uavkortet til UWC Norges arbeid med rekruttering, nettverks arrangement og kommunikasjon. Vi setter stor pris på ditt bidrag! 

Du kan også donere større beløp for å støtte oss i vårt arbeid for å få et større mangfold av norske elever til UWC-skoler.