Ta 2. og 3. år av videregående i utlandet

100 nasjonaliteter på 18 videregående skoler i 18 land

United World College er en mulighet for deg som vil bo i utlandet og bli kjent med folk fra hele verden mens du lærer i et morsomt og utfordrende miljø.

Slik søker du

Ta neste steg mot å bli en UWC elev! Søknaden åpner 25. oktober, fristen for innsending er 25. januar.

Om skolene

Les om de 18 unike UWC skolene

Hva er UWC?

Les om UWC Norge og om vår historie og mål.

UWC Norge

Vi i UWC Norge er de som organiserer søknadsprosessen for norske elever som vil på UWC. Vi følger opp nåværende elever og jobber med sammenkoble og engasjere UWC nettverket i Norge.

UWC Red Cross Nordic

Dette er UWC skolen i Norge. Den er i Fjaler i Vestland og har 200 elever hvorav 20 er norske. Når du søker på UWC kan du komme til denne eller en av de 17 andre skolene.

Finansiell støtte

UWC mener at utdanning skal være uavhengig av elevenes sosioøkonomiske situasjon. I Norge er tilbudet støttet av myndighetene; elevene betaler per skoleåret 2019-20 en egenandel på 32 000 kroner i året og kan søke om et behovsprøvd tilleggsstipend for å få dekket egenandelen. Egenandelen blir justert årlig, og vi håper på å kunne holde den på mellom 30 000 og 40 000 kroner for skoleåret 2020-21.

International Baccalaureate

Alle de 18 UWC-skolene tilbyr det internasjonalt annerkjente International Baccalaureate (IB) diplomaet. IB har et akadamisk og aktivitetsbasert fokus. Det er derfor en stor mengde forskjellige fag i tillegg til aktiviteter utenom skolen som sport, frivillig arbeid og kreative muligheter. 

Nyheter

Ledig stilling: Daglig leder for UWC Norge

Ledig stilling: Daglig leder for UWC Norge

Vil du videreutvikle en spennende, internasjonal organisasjon? Har du et engasjement for internasjonal utdanning, og vil du være med på å fremme fred og bærekraftig utvikling gjennom utdanning?  United World Colleges (UWC)...

Månedens alumn: Rikka Kjelkenes

Månedens alumn: Rikka Kjelkenes

Eg vaks opp i Svelgen, ei lita bygd i gamle Sogn og Fjordane. No bur eg i Oslo, kor eg jobbar som doktorgradsstipendiat på Oslo Universitetssjukehus. Der forskar eg på korleis hjernen utviklar seg i ungdomstida, og kva det er som gjer at nokon utviklar psykiske...

Tre av DN sine ledestjerner under 30 er UWC-alumni

Tre av DN sine ledestjerner under 30 er UWC-alumni

Sunniva Roligheten, Tiril Høye Rahn og Alexander Bakke, tre av DN sine «30 ledestjerner under 30 år som vil gjøre verden bedre», er alle UWC-alumni. Ifølgje juryen er ei ledestjerne nokon som arbeider aktivt for å framme eit eller fleire av FN sine bærekraftmål og som har utmerka seg med idear, handlekraft eller leiareigenskapar og vilje til å utfordre etablerte sanningar.

Bidra

Som tidligere elev, foresatt, familie eller støttespiller for UWC Norge kan du betale en årlig medlemskontingent på 250kr, 450kr avhengig av situasjon. Vi setter stor pris på ditt bidrag! 

Du kan også donere større beløp for å støtte oss i vårt arbeid for å få et større mangfold av norske elever til UWC-skoler.