Ta VG2 og VG3 i utlandet

100 nasjonaliteter på 18 videregående skoler i 18 land

United World College er en mulighet for deg som vil bo i utlandet og bli kjent med folk fra hele verden mens du lærer i et morsomt og utfordrende miljø.

Slik søker du

Ta neste steg mot å bli en UWC elev! Søknaden åpner 25. oktober, fristen for innsending er 25. januar.

Om skolene

Les om de 18 unike UWC skolene

Hva er UWC?

Les om UWC Norge og om vår historie og mål.

UWC Norge

Vi i UWC Norge i samarbeid med HK-dir er de som organiserer søknadsprosessen for norske elever som vil på UWC. Vi følger opp nåværende elever og jobber med sammenkoble og engasjere UWC nettverket i Norge.

UWC Red Cross Nordic

Dette er UWC skolen i Norge. Den er i Fjaler i Vestland fylke og har 200 elever hvorav 20 er norske. Når du søker på UWC kan du komme til denne eller en av de 17 andre skolene.

Finansiell støtte

UWC mener at utdanning skal være uavhengig av elevenes sosioøkonomiske situasjon. I Norge er tilbudet støttet av myndighetene; elevene betaler per skoleåret 2021-22 en egenandel på 40 000 kroner i året og kan søke om et behovsprøvd tilleggsstipend for å få dekket hele eller deler av egenandelen. Egenandelen blir justert årlig, og vi håper på å kunne holde den et sted mellom 35 000 og 45 000 kroner for skoleåret 2022-23.

International Baccalaureate

Alle de 18 UWC-skolene tilbyr det internasjonalt annerkjente International Baccalaureate (IB) diplomaet. IB har et akadamisk og aktivitetsbasert fokus. Det er derfor en stor mengde forskjellige fag i tillegg til aktiviteter utenom skolen som sport, frivillig arbeid og kreative muligheter. 

Nyheter

Margrethe Hovda – Månedens alumn

Margrethe Hovda – Månedens alumn

Hei! Eg heiter Margrete, er 22 år gamal og gjekk på UWC Red Cross Nordic frå 2017 til 2019. Eg vaks opp på Rauland i Vinje, i Lardal og litt i Maputo (Mosambik). Det er ikkje feil å berre bry seg om kva for eit snø-scooter merke som er tøffast eller korleis ein skal...

5 kjappe med ny daglig leder i UWC Norge

5 kjappe med ny daglig leder i UWC Norge

Bli bedre kjent med Live Linnestad som nå har startet som daglig leder etter at Ann Charlott trer av etter 4 gode år. 1. Kan du fortelle litt om bagkrunnen din og hva du gjør nå? Jeg har nesten hele mitt yrkesaktive liv jobbet med unge mennesker og internasjonal...

Anders Solberg – Månedens alumn

Anders Solberg – Månedens alumn

Hei! Jeg er Anders. Født og oppvokst i Molde, rosenes by. Jeg tror det samme gjelder alle mine forfedre helt tilbake til da ostehøvelen ble funnet opp. Før UWC hadde jeg aldri vært utenfor Europa. Kun Norge, Sverige, Danmark, samt norske feriekolonier i Spania. Sykt...

Bidra

Som tidligere elev, foresatt, familie eller støttespiller for UWC Norge kan du betale en årlig medlemskontingent på 450kr (250kr for studenter). Jo flere betalende medlemmer vi har dess større blir vår politiske gjennomslagskraft. Innsamlet medlemskontigent går uavkortet til UWC Norges arbeid med rekruttering, nettverks arrangement og kommunikasjon. Vi setter stor pris på ditt bidrag! 

Du kan også donere større beløp for å støtte oss i vårt arbeid for å få et større mangfold av norske elever til UWC-skoler.