Ett år på Waterford Kamhlaba

Etter ett år i Swaziland tenkte jeg det var på tide å reflektere litt på alt som har skjedd. Det har gått utrolig fort og har definitivt vært det mest minneverdige og opplevelsesrike året i mitt liv.


Jeg har opplevd alt fra Paradis med lange hvite strender i Mozambique til netter uten søvn på grunn av oppgaver som må leveres inn. Jeg har opplevd hele Afrika stråle av liv og stolthet under VM i fotball og blitt drittlei lyden av vuvuzelaene fra morgen til kveld. Jeg har opplevd å sove ute under åpen himmel og høre hyener på alle kanter som slakter sitt levende bytte. Jeg har opplevd verdens nest største festival med lange netter og masse kulturelt. Jeg har opplevd full storm med lyn som slår ned bare et par meter fra meg og vind som kunne blåst bort hva som helts på samme dag som stekende sol og vindstille. Jeg har flere ganger funnet meg selv sittende timevis i en stappfull kombi og broderlig delt svette og kroppslukt med andre. Jeg har delt rom, mat, fritid, ferier, latter, tårer og frustrasjon med folk som for ett år siden var vilt fremmede. Jeg har lært et nytt språk som har gitt meg større forståelse for mitt eget morsmål.

Men ikke minst har jeg blitt kjent med mennesker og kulturer som har forandret meg som menneske. Jeg har fått et større perspektiv på ting og lært hvor utrolig viktig det er å kunne kommunisere og dele tanker og følelser med folk fra alle verdens hjørner. Jeg har lært utrolig mye om meg selv, jeg har gjort ting jeg angrer på og ting jeg aldri kunne vært foruten. Det er en utfordring å få tiden til å strekke på UWC, og det er helt utrolig å tenke på at det er allerede ett år siden jeg først satte kursen mot sørlige Afrika, og tanken på at det bare er ett år igjen er fryktelig skremmende.

Siden jeg ikke har hatt mulighet til å dele bilder tidligere på grunn av den elendige internetten i Swaziland tenkte jeg å putte inn noen her i dette innlegget.

Milwane Game Reserve – Swaziland

Tofo – Mozambique

Cape Town – South Africa

 

Rosie (England/Ireland), meg og Lea (Tyskland/Korea) – Grahamstown, South Africa

Ibraheem (Pakistan) og Leevi (Finland) – Toga Party på in-house leavers

Lea 18 år – Bursdagkake på Waterfordvis i kjele …

 

… og romdekorasjon med dopapir

Community Service – Ward 8

Smeltende hagel på størrelse med biljardkuler

Mer bilder kan bli sett på facebook-profilen min. Sjekk også ut bloggen min for innlegg skrevet det siste året fra Swaziland. Har du noen spørsmål angående Swaziland er det bare å ta kontakt!

Ane Grindstad, WKUWCSA ’10-’11

Noen av bildene er forresten stjålet fra Rowan Whittington og Margaret Stratton.

Kanskje du er interessert i dette…