Engelsk: Ikke noe hinder

Hei alle sammen,

Dette innlegget skrev jeg etter to uker på Red Cross Nordic UWC i høst, men jeg postet det aldri. Jeg tenkte jeg kunne poste det nå for alle dere potensielle søkere som kanskje er litt usikre på egne engelskferdigheter.

«Hei!

Jeg er Vilde, og har nå gått på Red Cross Nordic United World College i Norge i snart to uker. En ting jeg husker at jeg var ganske usikker på om jeg kom til å takle var at alt foregår på engelsk. Men det er ikke noe problem! I fjor var det en som kom til denne skolen uten å kunne noe engelsk i det hele tatt, og nå er hun kjempe flink i engelsk. På vår åpningsseremoni var hun en av tre elever som holdt tale. Jeg har en på rommet mitt som er ganske dårlig i engelsk, men det funker fint allikevel. Og alle er oppmuntrende og sier at det kommer til å bli mye bedre etter noen uker med fag. En ting til for å understreke at engelsk ikke er noe problem: En av andreåringene på rommet mitt er fra Danmark, og vi varierer på å snakke norsk/dansk og engelsk med hverandre. For noen dager siden snakket hun med den andre andreåringen på rommet mitt (en fra Estland), som svarte på det hun sa. Jeg skjønte ikke hvordan hun fra Estland kunne svare, fordi jeg trodde dansken snakket dansk, men egentlig snakket hun faktisk engelsk. Så automatisk blir det etter hvert, og enkelt.

Ellers kan jeg bare si at UWC (også i Norge!) er en fantastisk opplevelse, og at alle burde søke! Du taper ingen ting på å søke. Det verste som skjer er at du blir bevist på dine sterke og svake sider gjennom å måtte fylle ut søknadsskjemaet. Hvis du er flink, interessant og heldig nok kommer du på intervju, og det verste som kan skje da er at du får en utrolig viktig erfaring i det å bli intervjuet (for senere jobbintervjuer osv.). Og kanskje du gjør et godt intervju og får brev i posten om at du har kommet inn. Hvis du har vært gjennom alt dette, men funnet ut at du ikke er klar for det, klar for å flytte hjemmefra osv., så kan du faktisk takke nei til plassen. Jeg håper jo selvfølgelig at folk ikke gjør det, men det verste som faktisk kan skje er at du får et nei, og at det knuser deg, men så lærer du å komme deg opp igjen. Konklusjon: SØK! =)

Vilde, RCN UWC 09-11
Min blogg: www.vildestanker.blogspot.com «

Nå etter et halvt år på UWC merker jeg at engelsken min har blitt veldig mye bedre, selv om jeg ikke tar engelsk som et fag. Bare gjennom det sosiale og alle de andre fagene lærer man utrolig mye engelsk. Nå går engelsk så automatisk i hodet at senest tidligere i dag så begynte jeg å snakke engelsk med moren min. Midt i setningen som startet på norsk sa jeg (bevist!) et ord på engelsk, men da forble avslutningen på setningen også på engelsk. Dette er noe som faktisk har skjedd ganske ofte, at hvis jeg snakker norsk og sier en filmtittel eller lignende på engelsk så kommer også de neste ordene etter tittelen på engelsk.

Hvis du er interessert i å søke, så ikke tenk på at du ikke er god nok i engelsk. Jeg vet at jeg gjorde det, men det var det absolutt ikke noen grunn til. Det har i hvert fall ikke vært noe problem i det hele tatt.

God jul!
– Vilde, RCN 09-11

Kanskje du er interessert i dette…