En spesiell dag

I dag har vært en spesiell dag. Vi startet med å svare på tre spørsmål som handlet om hvorfor vi er her på et United World College, og hva vi vil få ut av det. Etter dette ble vi delt inn i forskjellige grupper og spilte et ‘Trading Game’. I dette spillet var vi forskjellige nasjoner (jeg var Bolivia), og fikk ‘råmateriale’ (papir) og industri (sakser, linjaler og lignende) basert på hva landene har i den virkelige verden. Når vi snakket om det etterpå gikk det opp for meg hvor egoistiske vi faktisk er (både i spillet, og i den virkelige verden); istedenfor å lage en avtale hvor alle landene får like mye, og man samarbeider, gjør man ting kun for sitt eget beste.

Nå har vi nettopp fått timeplanene våre (de er alle forskjellige, ettersom vi tar forskjellige fag). Jeg liker den ganske bra. Jeg starter sent både på tirsdag og torsdag morgen, og slutter tidlig på fredager. Men mandagene er fulle.

Noe spesielt ved denne skolen gikk opp for meg i dag. Noe jeg aldri har kunnet si om noen skole jeg har gått på før; lærerne her har virkelig troen på oss. De har troen på at vi faktisk kan gjøre en forskjell i verden.Og det er veldig inspirerende.

Nå skal jeg se på film med noen venner. Er ganske bra å bo på kostskole med tanke på at vennene dine er lett tilgjengelige!

– Martin Wik Fowler, UWC Costa Rica ’09-’11.

Kanskje du er interessert i dette…

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

Savner du UWC-engasjementet og UWC-folka?

UWC Norge er på jakt etter dyktige, engasjerte og motiverte alumni som kan tenke seg å gjøre en innsats for UWC. Nasjonalkomiteen i UWC Norge består av over 20 alumni som jobber frivillig i ulike grupper som steller med arrangementer, promotering, elevkontakt og mye annet.

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Bli betre kjend med fire UWC-alumni innan akademia

Etter to år ved ein UWC-skule er moglegheitene mange. Her kan du lese om fire UWC-alumni som alle har teke steget vidare inn i akademia – med kvar sine vidt ulike forskingsfelt. Nils H. Korsvoll, Sirianne Dahlum, Ragnhild Freng Dahle og Marte C.W. Solheim er alle fire ein del av Akademiet for yngre forskere, ein tverrfagleg møteplass og forskingspolitisk plattform for yngre forskarar samt en pådrivar for nyskapande forskingsformidling.