Ankomst og Orientation Week!

Nå har jeg vært på Campus i fem dager, og jeg stortrives så langt! Det er så utrolig mye som skjer, og så mange inntrykk, at jeg er nesten litt overveldet.
Reisen:
Reisen gikk egentlig veldig bra, og det var ingen store problemer underveis. Det eneste var at den var litt vel lang.. Men det var det ikke så mye å gjøre med.
Jeg trodde det skulle bli veldig vanskelig, for alle sier at det er så vanskelig i tollen inn til USA. De var nok ikke like strenge med meg som de hadde vært med andre, fordi jeg skulle bare mellomlande i USA før reisen gikk videre til Canada.
Her er jeg på flyplassen i Seattle:
Dag 1:

Det var veldig mange inntrykk den første dagen! Jeg mistet fort tellingen på hvor mange personer som presenterte navn og land, men jeg husket ikke halvparten en gang. Vi hadde mye fritid den første dagen. Den eneste organiserte aktiviteten var House Meeting. På Pearson bor alle på Campus. Det er fire forskjellige hus man kan bo i, og Jeg bor i McLaughlin house (McL). På house meeting samlet hele huset seg, og vi fikk hilset på husforeldrene våre. De bor i en ende av huset, sammen med datteren sin Mina (3). De var veldig hyggelige, så dette blir bra! Vi hadde navneleker, og først da begynte noen av navnene å sitte.

Jeg kom på rom med Jessica fra Canada, Kuenzueng fra Butan og Awa fra Elfenbenskysten. Alle er veldig hyggelige, og Jessica hjelper meg når jeg lurer på noe. Her er vi alle samlet:

Dette er Alice, hun er min fadder. Hun et fra Italia, og er utrolig snill! Hun hjelper meg meg med alt.
Dag 2 :

Denne dagen hadde vi fagmesse i auditoriet. Det var en lærer som fortalte om hvilke fag man kunne velge, og deretter fikk vi gå rundt å snakke med lærerne i de forskjellige fagene. Det var veldig greit å få snakke med lærerne, og spesielt for å fa vite nivåforskjellene i de forskjellige fagene. Etter fagmessen gikk hele skolen til Taylor beach. Det tok ca. 40 min å gå en vei, men det var verdt det. Det var en steinstrand, men alle steine var slipt av vannet, så det var nydelig å være der. Været var også bra, noe som gjorde turen enda bedre. Vi hadde ingen flere planlagte aktiviteter før på kvelden, så jeg, Alice fra Italia, Hanne (min co-year) og flere andre gikk til marinaen som er ca. 15 minutters gange fra skolen. Der kunne vi kjøpe oss noe å drikke, og vi satt og snakket lenge. Når vi kom tilbake igjen skulle føresteåringene i huset samles hos husforeldrene våre. De heter Raphael og China, og er veldig hyggelige. De snakket om rollen til husforeldrene, og etterpå fikk vi is og pai.

Dag 3:

Dag tre hadde vi nivåtester. Det var to nivåtester, matte og engelsk. Begge gikk greit. Vi hadde også sykkeltest og svømmetest. Alle som skal gjøre vannaktiviteter må bestå svømmetesten som består av å svømme 250m, og deretter trå vannet i ett minutt. Begge testene ble bestått, så jeg kan nå velge akkurat hvilken aktivitet jeg vil, og håpe på at jeg får den. Jentene i McL hadde «bathroom meeting» på kvelden, noe som var veldig koslig. Vi samlet oss på badet, og snakket om hvilken rolle andreåringene hadde, og hvordan vi alltid kunne komme til de hvis det skulle være noe. Kjeks fikk vi også.

Dag 4:

Denne regnfulle dagen begynte med en joggetur. Jeg og flere andre jogget til en strand i nærheten, før vi spiste frokost. Det var virkelig en herlig start på dagen med herlige mennesker. Videre besto dagen av møter. Blant annet hadde vi Village meeting, hvor hele campus (inkludert alle som jobber her) møttes. I tillegg til å ha møter, bygde vi også hvert hus en Inukshuk hver. En Inukshuk er en steinstatue som inuitter tradisjonelt bygde for å vise at man var på rett vei. Vi satt den utenfor huset vårt, så den kunne vise rett vei. Dagens siste event var i tillegg den artigste. Andreåringene hadde rigget opp til «Cultural speeddating». Det gikk ut på at vi satt og snakket med hver person i ett minutt. Vi fikk spørsmål som vi skulle svare på, noe som var veldig artig. Det artigste med hele øvelsen var at alle skulle bruke nasjonaldraktene sine! Jeg fikk derfor en sjangse til å bruke bunaden min for første gang på Canadisk jord, noe som var veldig gøy. 

Dette er fra lagingen av Inukshuken. Vi malte på visjonen og verdiene til Pearson College, en på hver av de ti steinene.
F.V: Connor, Abidoo, Ivan og Prince
Pablo, Prince, Martha og meg
Husets Inukshuk
Meg og Taran (min andreåring fra Norge) på cultural speeddating.
Mange av jentene fra McL iført nasjonaldrakter eller flagg

Kanskje du er interessert i dette…