5 kjappe med ny daglig leder i UWC Norge

Bli bedre kjent med Live Linnestad som nå har startet som daglig leder etter at Ann Charlott trer av etter 4 gode år.

1. Kan du fortelle litt om bagkrunnen din og hva du gjør nå?

Jeg har nesten hele mitt yrkesaktive liv jobbet med unge mennesker og internasjonal utdanning, først i ANSA, studentskipnaden for norske studenter i utlandet. Deretter var jeg leder i International Education Centre som rekrutterte studenter fra Norge til utenlandske universiteter. Det bragte meg videre til Australia hvor jeg jobbet for det internasjonale kontoret ved University of Newcastle. Jeg har også vært utvekslingsstudent i USA og studert i Bruxelles, så selv om jeg selv ikke har vært UWCer, så har jeg fått en smak på det å bli kjent med mennesker fra store deler og erfart hvor betydningsfullt det kan være. De siste 13 årene har jeg jobbet på Bjørknes Privatskole i Oslo, både som rådgiver og lærer i psykologi.

2. Har du hatt kjennskap til UWC-bevegelsen tidligere?

Ja, jeg har kjent til bevegelsen i mange tiår. Jeg husker første gangen når jeg hørte om UWC at jeg skulle ønske jeg hadde hørt om det tidligere slik at jeg kunne søkt. For et fantastisk tilbud det er. Jeg kjenner både voksne og unge tidligere elever, foreldre av tidligere elever og lærere ved ulike skoler. Så selv om jeg har mye å lære i jobben som daglig leder, så er jeg godt kjent med verdiene og målet til UWC.

3. Hvorfor bestemte du deg for å søke til UWC Norge?

Det var litt tilfeldig. Jeg snakket med ei ung jente som kunne være aktuell som søker, og da så jeg utlysningen på hjemmesida til UWC Norge. Den syns jeg forresten er veldig fin! Jeg har vært veldig glad i å være lærer og rådgiver, så begynte jeg å tenke at kanskje det er på tide å se litt utover i verden igjen også. Som daglig leder kan jeg trekke veksler på min bakgrunn, samtidig som jeg har mulighet for å lære mye nytt. Jeg fikk rett og slett bare veldig lyst til å jobbe for UWC.

4. Har du noen tanker rundt hvilken rolle UWC bør ha i dagens samfunn?

Jeg tenker at UWC har hatt, helt siden det startet i 1962, en veldig viktig funksjon. Er det noe verden virkelig trenger så er det en fredsbevegelse som UWC. Det å la engasjerte og motiverte ungdommer fra hele verden leve sammen og lære sammen har en effekt. UWCere kan også bidra til at vi ikke glemmer de konfliktene og utfordringene som ikke når helt opp og på forsidene i nyhetsbildet.

5. Hvilke tips eller råd vil du gi til nye eller nåværende UWC-elever?

Huske at det er normalt at livet går opp og ned. Det ville det gjort om du ikke hadde blitt UWC elev også. Men det er noen ekstra utfordringer med å skulle gå på en UWC skole; du bor tett, det er kulturforskjeller og høyt aktivitetsnivå. Da blir de tre bæresøylene for god helse, nemlig mat, søvn og bevegelse, ekstra viktige. Og når det av og til er litt vanskelig, så kan det hjelpe både ta imot og gi sosial støtte.

Takk for praten Live! Vi gleder oss til å jobbe med deg!

Kanskje du er interessert i dette…