20-års jubileum og alt som hører med!

Mandag 21.september var det duket for fest for å markere at det er 20 år siden dørene til RCN åpnet for første gang. Flere uker i forveien startet planleggingen av den store dagen: veiene skulle kostes, madrassene ristes og sølvet pusses, ettersom det ikke var hvem som helst som skulle delta i feiringen – selveste Dronning Sonja.
 
 
Ikke alle som har Kongeskipet ankret opp i heimen!

Ikke alle som har Kongeskipet ankret opp i heimen!


Omsider kom dagen som vi alle hadde stresset for og kl. 11 kom Kongeskipet seilende inn Flekkefjorden. Elever og lærere fra den lokale barneskolen, samt 90 andre spesielt inviterte gjester, stilte opp sammen med RCN-elevene for å ønske Dronningen velkommen til vår kjære ”Flekke-bubble”. Vel fremme på campus ble hun mottatt av ordføreren og Larry (vår kjære rektor) og geleidet opp til de to nye bygningene i Student Village, Henry Dunant og Thor Heyerdahl bygningene. Der ble det holdt en rekke taler av blant annet Dronningen selv, etterfulgt av korsang og offisiell åpning av bygningene (som skal benyttes av leirskoleelever og besøkende). 
 
Inne i Henry Dunant-bygningen var det allerede gjort klart for den første happeningen arrangert av studenter. First-Aid teamet hadde stelt i stand et scenario inne i oppholdsrommet der fire klatrere hadde kommet utfor en ulykke og fikk assistanse fra en rekke First-Aidere. Med kameraer, NRK, Røde Kors-representanter og ikke minst Dronningen selv, kan man si pulsen var et snev høyere enn hva den normalt ville vært.
Bilde tatt av: Sven Otterstad

Bilde tatt av: Sven Otterstad


 Neste punkt på timeplanen var en presentasjon av de ulike humanitære EAC’ene vi er engasjerte i på skolen. Dette innebar en direkte dialog med Dronningen samt andre viktige nøkkelpersoner for skolen, noe som først virket skremmende, men endte opp i en rekke koselige samtaler. Selv representerte jeg DROP sammen med to andre elever, noe som var utrolig gøy å få ta del i med tanke på hvor engasjert Dronningen er. Resten av ettermiddagen ble etterfulgt av en rekke presentasjoner, møter og måltider med et svært stramt tidsskjema, med hvor man skulle være når, før omsider kveldens høydepunkt brakte løs – Queen’s Show!
 
Etter ukesvis med trening og en intensiv siste helg var alt perfeksjonert til minste detalj. Hennes Majestet ankom et fullsatt auditorium og tok plass på første rad. Lysene ble slukket, og  de første til å opptre kom gående ut på scenen. Alt gikk som smurt og etter en rekke både gripende og latterfulle fremføringer måtte selv Dronningen felle en tåre. Hun avsluttet showet med en rørende tale der hun takket oss alle for å være en del av denne fantastiske muligheten – United World College.
Balder

Bilde tatt av: Balder Bryn Morsund

 
Balder

Bilde tatt av: Balder Bryn Morsund

Bilde tatt av: Balder Bryn Morsund

Bilde tatt av: Balder Bryn Morsund

Som en markering av at dette også var avslutningen på et fire ukers Peace Programme vi gjennomførte på skolen, endte vi dagen med å samles foran fjorden med tente fakler i hendene. Her ble det igjen sang og taler, før vi blåste ut lyktene og tuslet trøtte og slitne tilbake til Student Village for en god natts etterlengtet søvn.
 
bilde6[1]
PS: Noen nordmenn greide å snike til seg et lite ekstramøte, til alles (?) store fornøyelse!

bilde7[1]

Kanskje du er interessert i dette…