17. mai i Wales – perspektiv fra UWC Atlantic College

Hvem husker ikke vitsen fra barndommen, der man spurte: “har man 17. mai i andre land?” 

 

Jo visst, så har vi det. På Atlantic College er det stor stas med Norsk nasjonaldag. Dagen startet med nydelig frokost laget av førsteåringene, hvor vi hadde stelt i stand laks, druer, jordbær, melkesjokolade og hele pakken. (Nesten like godt som hjemme). Mettere enn vi har vært på lenge gikk vi å møtte Jon Morten, norsklæreren, for å dra til Cardiff og gå i 17. maitog. Den 40 minutter lange bussturen virket kort med sang og moro i bussen. Fanny slo også til med litt buekorpsmusikk! Er man fra Bergen, så er man fra Bergen.
 
 

 

Da vi ankom Cardiff var det ca. 200 i bunader og finstas som hadde møtt opp utenfor operahuset i Cardiff Bay. Jon Morten fikk æren av å lede an toget, noe som han gjorde med glans. Toget gikk omtrent 700 meter bort til den norske kirken, hvor vi fortsatte feiringen med vafler og kaffe. Vaflene var nydelige, smakte faktisk akkurat som hjemme! Alle vers av nasjonalsangen ble utfordret, og vi innrømmer helt ærlig at vi kanskje burde øve mer til neste år.
 
Etter det gikk turen hjem for en liten etter-tog-hvil, før vi var klar for videre feiring hos norsklæreren som inneholdt enda et 17. maitog rundt omkring på skolen. I hagen til norsklæreren var pølser og bløtkake stelt i stand, etterfulgt av et intenst potet-løp mellom første- og andreåringene. Det var jevnt, men førsteåringene tok seieren!
 
 
Det var en strålende dag, med mange smilende nordmenn. Å feire 17. mai i utlandet var ikke så trist som vi trodde det skulle bli. Det var faktisk nesten enda bedre. Sammen spiste vi oss mettere enn noen gang før, fortalte morsomme historier og hygget oss. Hyggeligst av alt var at alle nordmennene var samlet for å feire vår største norske dag. I tillegg fikk vi lage en 17. mai-feiring akkurat sånn som vi ønsket.
 
 
Konklusjon: Det er deilig å være norsk i utlandet! 

Dette innlegget er skrevet av norske elever ved Atlantic College.
 

Kanskje du er interessert i dette…