Glimt fra skolene

Les mer om livet på de ulike UWC-skolene!

De norske UWC-elevene har skrevet blogginnlegg om livet ved de ulike UWC-skolene:

Simon i Singapore

Simon er andreåring ved UWCSEA, en skole med nærmere 3000 elever. Han forteller at «UWC-ånden, som preger all aktivitet på campus, bygger på et ønske om å skape forandring og bidra til en forbedring av skolemiljøet.»

Les innlegget

Nicholas i Bosnia-Hercegovina

Nicholas er elev på UWC-skolen i Mostar. Han trives svært godt og uttaler at «Jeg med hånden på hjertet si at UWC trolig er det mest givende og beste videregående skoletilbudet du kan finne.»

Les innlegget

Maren i India

Maren er elev ved Mahindra UWC College. Hun forteller at gjennom IB og UWC har det åpnet seg en ny verden av ideer og tanker.

Les innlegget

Lars i Costa Rica

Lars er elev ved UWC i Costa Rica. Her forteller han om sin hverdag og mener at «etter to år på UWC vil du sannsynligvis kunne reise hvor som helst i verden og finne venn og et sted å sove.»

Les innlegget

Gaute i Tyskland

Gaute er elev ved den rykende ferske UWC-skolen i Freiburg, Tyskland, som kan skryte av både passivhaus-campus og egen klosterhage. Her kan du lese om hans skolehverdag.

Les innlegget

Ane og Tuva i Nederland

Ane og Tuva er elever ved UWC Maastricht. De forteller at på UWC foregår mesteparten av utdanningen utenfor klasserommet. Det er under de hverdagslige samtalene med mennesker fra alle verdenshjørner at man lærer mest. De har ett råd til potensielle søkere: «Ta utfordringen! For herlighet så mye du lærer av det.»

Les innlegget

Karina og Iben i Italia

«Det unike ved UWC Adriatic er definitivt beliggenheten og integrasjonen i den italienske kulturen. Mye historisk har skjedd i området, og kulturen har fått både slovensk og germansk innflytelse». Les Karina og Ibens betraktninger fra den italienske UWC-skolen her.

Les innlegget

Nora i USA

Nora Mork er andreåring ved UWC-USA. Skolen har blant annet sin egen «farm» hvor de dyrker grønnsaker, har høner og produserer mat til kafeteriaen og elevene. Noras råd til deg som vurdere å søke: «Vær klar for to sosiale, engasjerende år som virkelig åpner deg for verden, og gå inn i søknadsprosessen med et åpent sinn.»

Les innlegget

Liv i Norge

Liv er 2. åring ved UWC Red Cross Nordic i Flekke i Sogn og Fjordane. RCN har elever fra over 95 ulike nasjoner, og det nordiske friluftslivmiljøet setter sitt preg på livet ved skolen.

Les innlegget

Elisteinar i Wales

Elisteinar Tenga er andreåring ved United World College of the Atlantic. Skolen er lokalisert i et slott fra 1200-tallet og har sin egen livredningstjeneste. Her forteller Elisteinar mer om hverdagen ved skolen og hva den har å by på.

Les innlegget

Malene og Katrine i Kina

Malene og Katrine er de første norske elevene ved UWC Changshu i Kina. Her forteller de om hverdagen ved skolen.

Les innlegget

Maren i Armenia

Maren er elev ved UWC Dilijan i Armenia. Skolen åpnet i 2014 og ligger nordøst i Armenia, omkranset av en frodig nasjonalpark. Den har en tydelig miljøprofil og er bygget med bærekraftige materialer for lave miljøutslipp, og elevene er sterkt integrerte i lokalmiljøet.

Les innlegget

Erik i Canada

Erik går på Pearson College UWC i British Columbia på vestkysten av Canada. Campus ligger naturskjønt til for seg selv langs kysten, omkranset av grantrær. Skolen tilbyr en helhetlig utdanning med et stort kulturelt mangfold og mange aktiviteter, blant annet innenfor kunst, friluftsliv og samfunnstjeneste.

Les innlegget

Maja, Judith og Sofie i Swaziland

Maja, Judith og Sofie går på Waterford Kamhlaba, en UWC-skole på toppen av et fjell i det lille kongedømmet Swaziland.

Les innlegget

Lyst til å lese mer om livet på UWC-skolene?