Nettverksnytt

Fin feiring av utgående elever på sommerfest

20. august 2017 • Kaia Tetlie

UWC Norge har de siste årene arrangert avslutningsseremoni for utgående elever og i år ble den for første (men ikke siste!) gang kombinert med sommerfest for UWC-alumni. Sommerfesten ble arrangert i idylliske omgivelser på Abbediengen hovedgård. Her holdt TV2-sjef og AC-alumn Olav Sandnes en inspirerende tale til elevene som nå er ferdig på UWC, og de

Månedens alumn juni: Francesca Refsum Jensenius

19. juni 2017 • Stål Garberg

Francesca vokste opp i Asker og bodde der frem til hun begynte på UWC i India i 1999. Hun er for tiden aktuell med en ny bok om India, og ifølge henne ville nok ikke boken blitt til om det ikke hadde vært for UWC. Hun anbefaler at man bruker UWC-tiden på å snakke mye med dem som

Månedens alumn mai: Hilde Restad

19. mai 2017 • Stål Garberg

Hilde Restad har en doktorgrad i amerikansk utenrikspolitikk, er førsteamanuensis på Bjørknes Høyskole, og uttaler seg ofte om amerikansk politikk i media. Hilde vokste opp i en liten fiskebygd utenfor Hammerfest, hvor de kun var to elever i klassen. Hvem vet om hun hadde vært USA-ekspert i dag om hun ikke hadde gått ferdig videregående på UWC i New Mexico?

Månedens alumn april: Pål Brynsrud

3. april 2017 • Stål Garberg

Pål vokste opp i Porsgrunn og gikk på skole både der og i Skien før han begynte på UWC Atlantic College i 1979. Pål mener at ingen kan oppleve verden hjemmefra – uansett hvor bra nettet er!

Månedens alumn mars: Jacob Mørch

2. mars 2017 • Stål Garberg

Jacob Mørch gikk på UWC Atlantic College i årene mellom 2010 og 2012. Idag er han medgründer av oppstartsselskapet Easybnb og tror verden ville sett fundamentalt annerledes ut hvis visse statsledere hadde fått oppleve UWC tidlig i livet. Til tross for at han er oppvokst i eksotiske Porsgrunn i Telemark, og har hatt et par «utenlandsstunt» tidligere (Jacob bodde et år i Vietnam, et år i Danmark og et år i Australia før UWC) opplevde han at verden ble eksponensielt større etter at han begynte på UWC.

Månedens alumn februar: Karin Afeef

8. februar 2017 • Stål Garberg

Karin Afeef anbefaler alle UWC-elever å tatovere «godt nok!» i panna. Som halvt norsk og halvt maldivisk tilbrakte hun sine første seks år på en øy i det indiske hav, før hun flyttet med familien til Norge, nærmere bestemt Kolsås i Bærum. Karin gikk på Pearson College i Canada fra 1998 til 2000.

Velkommen til årsmøte 16.02.17!

20. januar 2017 • Sofie Flakk Slinning

Torsdag 16. februar holder UWC Norge årsmøte i Sagene Samfunnshus. Vi inviterer alle UWC’ere til å delta. På møtet blir det en gjennomgang av Nasjonalkomiteens arbeid i året som er gått og oppdatering fra den internasjonale UWC-bevegelsen.

Månedens alumn januar: Vilde Ulset

12. januar 2017 • Stål Garberg

Vilde gikk på UWC Mahindra College i India fra 2003 til 2005. På UWC lærte hun mye om hva slags påvirkningskraft ett menneske kan ha, når man bestemmer seg for å ikke akseptere likegyldighet.

Kulturkontakt og -formidling på UWC-dagen

17. oktober 2016 • Nils H. Korsvoll

Kontakt og formidling på tvers av kulturar gjekk igjen som tema når UWC-dagen vart markert 21. september. Dette er òg den internasjonale fredsdagen og for fjerde året på rad samla UWCarar seg rundt om i verda for å markere dagen og røyrsla.

Månedens alumn september: Robin Waaler

29. september 2016 • Stål Garberg

Robin studerte ved Atlantic College i 1968 til 1970. Tiden ved AC påvirket han til å gjøre Global Citizen til sitt grunnleggende veiviser i livet.

Neste side »